Gemeente schroeft aantal tijdelijke woningen terug

Gemeente schroeft aantal tijdelijke woningen terug

De gemeente Roerdalen start met een lager aantal tijdelijke woningen dan aanvankelijk de bedoeling was. Mede op basis van de inbreng van de inwoners worden niet twaalf maar zes woningen per dorpskern geplaatst. Daardoor krijgt iedere dorp niet veertig maar circa twintig tijdelijke bewoners erbij.

Het college van B en W schrijft dat in een brief aan de gemeenteraad. Het college denkt daarmee tegemoet te komen aan een deel van de ontvangen reacties tijdens de informatieavonden voor de inwoners. De woningen zijn bedoeld voor lokale spoedzoekers (o.a. jongeren), statushouders en Oekraïense vluchtelingen.
Bij het aanleggen van de infrastructuur wordt er rekening mee gehouden dat het aantal wooneenheden na de eerste fase alsnog kan groeien naar de oorspronkelijke doelstelling van circa twaalf woningen met circa veertig bewoners. De evaluatie moet uitwijzen of er straks nog behoefte is aan dit type woningen en of de noodzaak nog aanwezig is. “Met de gefaseerde aanpak kunnen we ook leren van de ervaringen die we opdoen”, schrijven B en W aan de raad.

De eerste drie locaties voor extra huisvesting zijn de Wassemweg in Vlodrop, Dorpspark Schepersheuvel in Sint Odiliënberg en de Bartelstraat in Melick. In Montfort en Herkenbosch heeft de gemeente inmiddels ook locaties op het oog. Die worden momenteel onderzocht op ruimtelijke haalbaarheid. Voor de kern Posterholt moet nog een locatie worden gezocht die voldoet aan de uitgangspunten.

Gepubliceerd: 05 JUL 2022 - 09:22