Gemeente kiest voor parkeervakken op Boomstraat

Gemeente kiest voor parkeervakken op Boomstraat

De gemeente Roerdalen gaat op de Boomstraat as-verspringingen in de vorm van parkeerplaatsen aanbrengen om de snelheid van het verkeer te temperen. Dat heeft de gemeente de inwoners per brief laten weten.

Op de Boomstraat zorgt de hoge snelheid van het verkeer voor een onveilig gevoel. Bewoners zijn al langere tijd met de gemeente in gesprek om hier passende maatregelen tegen te nemen. De gemeente wil nu met de aanleg van parkeervakken links en rechts van de rijbaan as-verspringingen realiseren. Om ervoor te zorgen dat de as-verspringingen ook werken als er geen auto’s geparkeerd staan, worden de kopse kanten van de parkeerplaatsen voorzien van zogeheten rammelstroken en verkeerszuilen. Verder wordt bij de wegversmallingen een rode kleur en een taludmarkering aangebracht, zodat ze beter opvallen. Hierdoor lijkt het alsof het een verhoging is. Ook op het kruispunt van de Boomstraat en de Winkelweg wordt zo’n markering aangebracht.

Bloembakken
De optie om met behulp van bloembakken as-verspringingen te creëren is volgens de gemeente afgevallen omdat deze verplaatst of verschoven kunnen worden. Bovendien is onderhoud en beheer daarvan arbeidsintensief. Op de kruising van de Boomstraat met de Winkelweg komt ook geen verhoogd verkeersplateau.

Verdeeld
Volgens Annemieke Drohm, een van de initiatiefnemers, hebben de bewoners van de Boomstraat verdeeld gereageerd op de gekozen oplossing van de gemeente. “Sommige bewoners hadden gehoopt op meer aanpassingen, zoals een verhoogde kruising bij de Winkelweg. Maar anderen waren daar juist erg op tegen.” Ze vindt het jammer dat gekozen is voor paaltjes in plaats van bloembakken. “Bewoners hadden al aangegeven zelf water te willen geven. Ook zijn er tuinbedrijven in de straat die hierin een rol hadden kunnen spelen.” Al met al is de buurt wel blij dat er tenminste iets gebeurt. Annemieke: “Hopelijk maakt de provincie nu ook N-wegen toegankelijk voor landbouwverkeer zodat tractoren en andere zware voertuigen om de dorpen heen kunnen rijden.”

De werkzaamheden worden in het voorjaar uitgevoerd. Eerder kan niet, omdat voor het aanbrengen van de parkeervakken, rammelstrook en markeringen het weer goed moet zijn. 

Foto: Op de kruising Boomstraat-Winkelweg wordt een taludmarkering aangebracht.

Gepubliceerd: 07 DEC 2022 - 16:38