Foto's van aardbeving uit 1992 gezocht

Foto's van aardbeving uit 1992 gezocht

Gepensioneerd geoloog Jan Schreurs uit Herkenbosch werkt aan een onderzoek naar de aardbeving die in 1992 Midden-Limburg en vooral Roerdalen trof. Daarvoor is hij op zoek naar fotomateriaal.

In april is het 30 jaar geleden daar de aarde in Roerdalen hevig schudde. Jan Schreurs is bezig met een verhaal over het hoe en waarom van die beving. Schreurs was ten tijde van de aardbeving niet woonachtig in Herkenbosch en beschikt daardoor zelf niet over beeldmateriaal. "Tot aan de aardgasbevingen in Groningen was dit de best onderzochte aardbeving van Nederland, maar ik merk dat weinigen weten hoe het met die bevingen hier in elkaar zit; waarom bijvoorbeeld die beving in een relatief klein gebied zoveel schade aangericht heeft en vlak ernaast bijna niets.”

Na zijn pensionering is hij begonnen met het uitzoeken van een aantal zaken die samenhangen met de natuurhistorie van met name het Meinweggebied. Deze worden nu zo voor en na gepubliceerd. Zo wil hij proberen om een mini-documentaire te maken over het totaal vergeten klooster van Dalheim.

Wie foto's heeft van de aardbeving kan contact opnemen met Jan Schreurs via liljanschreurs@hetnet.nl. 

Foto: Jens Aber (Unsplash)

Gepubliceerd: 29 DEC 2021 - 19:25
Laatste update: 29 DEC 2021 - 19:52