Financiële ondersteuning voor nieuwe beweegactiviteiten

Financiële ondersteuning voor nieuwe beweegactiviteiten

Roerdalen is volop in beweging. Verenigingen en stichtingen zijn druk bezig met hun eigen activiteiten en bedenken daarnaast ook nieuwe initiatieven. Het doel is voor ons allen hetzelfde: kom in beweging. Doe ook mee, bedenk een activiteit en vraag die financiële ondersteuning.

Dit kan op twee manieren:
1. Voucher - eenvoudig en snel voor je eigen vereniging, stichting etc.
2. Beweegakkoord - de wat grotere ideeën met meerdere partijen.

Voucher
Wil je als vereniging, stichting of burgers uit Roerdalen een sport- of beweegactiviteit organiseren voor minimaal 10 personen organiseren? Vraag dan nu een voucher aan via onze website www.roerdaleninbeweging.nl. Voor meer informatie graag contact via info@roerdaleninbeweging.nl of bel met Victor van Hooijdonk, tel 06 - 22 71 56 69. Let op: aanvragen van een voucher kan tot 31 december 2022. Het voorstel (activiteit en financieel) dient voor 31 juli 2023 ingezonden te worden; daarna is de voucher niet meer geldig.

Zo organiseerde de nieuwe boksvereniging Boxing'N'Gym in Vlodrop een open dag, heeft Samenspel Montfort veel kinderen blij gemaakt met een gratis samenspeel- en beweegmiddag, is er in de speeltuin Ut Vinkenès in Posterholt een kabelbaan gekomen en heeft de Bridgeclub in Melick een fijne fiets/bridgedrive gehouden.

Beweegakkoord
Vanuit de Overheid (NOC/NSF) is voor de periode 2020-2022 20.000 euro per jaar beschikbaar gesteld om burgers, verenigingen, stichtingen etc. te ondersteunen. In Roerdalen is dit samen met verenigingen uitgewerkt en vastgelegd in het Beweegakkoord. Vanwege corona is het budget verhoogd met 20.000 euro. In totaal is er nu 80.000 euro beschikbaar. Hiervan is een gedeelte reeds uitgekeerd ter ondersteuning van nieuwe initiatieven, maar er is nog veel geld beschikbaar. Het doel is simpel: meer mensen aan het sporten/bewegen krijgen.

Zo biedt Basisschool De Draaiende Wieken in Posterholt het gehele schooljaar op de dinsdag Naschoolse Sport aan en is in Posterholt de Kwiekroute van start gegaan. Mooie initiatieven gericht op 'Samen vaardig bewegen' en 'Iedereen doet mee'.

Vragen of opmerkingen?
Wil je meer informatie over de Voucher of het Beweegakkoord, neem dan alstublieft contact op met het Kernteam via info@roerdaleninbeweging.nl of bel met Victor van Hooijdonk, tel.: 06 - 22 71 56 69.

Gepubliceerd: 17 NOV 2022 - 08:19
Laatste update: 24 NOV 2022 - 11:43