Fiets 50 kilometer mee met 50 jaar TWC

Fiets 50 kilometer mee met 50 jaar TWC

Fietsvereniging TWC Posterholt bestaat 50 jaar. Deze mijlpaal wil de vereniging aangrijpen om meer naambekendheid te krijgen en mensen laten ervaren hoe het is om in een groep te genieten van fietsen in een mooie omgeving. Wellicht inspireert dit mensen om lid te worden van de vereniging.

TWC Posterholt telt bijna 80 leden in de leeftijd van 30 tot 80 jaar, zowel mannen als vrouwen. De leden fietsen, verdeeld over vier groepen, op woensdag, zaterdag en/of zondag. Iedere groep heeft haar eigen gemiddelde snelheid en afstand. Dit is de ene keer 60 kilometer maar vaak ook langere tochten van 120 kilometer of meer. Dit wordt van tevoren aangegeven zodat ieder zijn eigen plan kan trekken. Een keer per jaar organiseert de club het zogenaamde Eifelweekend waarop de hele groep er een weekend op uit trekt om gezellig te toeren. Dit jaar is dat Brabant voor de ene groep en Monschau voor de andere groep. Omdat TWC Posterholt dit jaar 50 jaar bestaat zijn er met dank aan de sponsoren Piet Daemen, Joris Timmerwerken en Visschers Assurantiën nieuwe tenues aangeschaft. Hert lidmaatschap kost 50 euro per jaar. Hiervoor ontvang je een gratis kledingpakket, bestaande uit fietsbroek, shirt en jack met lange mouw. Wil je eerst een paar keer proberen, ook dat kan. Zie voor informatie: www.twcposterholt.nl 

Jubileumtocht
Om iedereen de kans te geven om kennis te maken met de fietsclub, start zaterdag 18 maart vanuit alle kerkdorpen van Roerdalen onder leiding van TWC-leden om 13.00 uur een 50 kilometer lange fietstocht op de racefiets. Op de kerkpleinen in elk dorp start om 13.00 uur telkens een andere doelgroep met een andere gradatie (= gemiddelde snelheid).

Vlodrop: prestatieve groep (circa 30 km per uur)
Posterholt: hobbygroep (circa 24 km per uur)
Herkenbosch: jongerengroep (circa 26 km per uur)
St. Odiliënberg: vrouwengroep (circa 24 km per uur)
Montfort: recreatieve groep (circa 26 km per uur)
Melick: gemengde groep (circa 26 km per uur).

Na afloop komt iedereen in sporthal De Wieë in Posterholt bijeen om onder het genot van een bakje koffie (of thee) met vlaai terug te kijken op deze tocht. De jarige vereniging hoopt dat mensen zo enthousiast zijn geworden dat ze zich aanmelden als lid. Bij slecht weer wordt de tocht verplaatst naar een andere datum. Aanmelden is niet nodig en deelname is op eigen risico. Wel wordt iedereen geadviseerd om een helm te dragen.

Gepubliceerd: 11 MAA 2023 - 08:42
Laatste update: 16 MAA 2023 - 09:06