FC Roerdalen kan champagne koud zetten

FC Roerdalen kan champagne koud zetten

FC Roerdalen kan de champagne alvast koud zetten. Door de 4-0 overwinning afgelopen zondag op St. Joost kan de fusieclub uit Melick en Sint Odiliënberg het kampioenschap in de 5e klasse B vrijwel niet meer ontgaan.

In aantal punten kan Slekker Boys nog langszij komen. Maar FC Roerdalen heeft een veel beter doelsaldo. Om het team van trainer/coach Wil Bongers nog op de valreep voorbij te streven, moet de club uit het Echter kerkdorp in de laatste twee wedstrijden op zijn minst 34 doelpunten meer scoren. Zelfs al zou de nummer twee van de ranglijst voor de laatste duels Erling Haaland inhuren, dan nog is een godswonder nodig om de club uit Roerdalen van het kampioenschap af te houden. Slekker Boys moet zondag aan de bak tegen Urmondia, de nummer 3 in de tussenstand. FC Roerdalen is zondag vrij. Tweede pinksterdag is voor beide de laatste competitieronde. FC Roerdalen speelt dan thuis tegen Urmondia.

Relaxt
FC Roerdalen speelde tegen Sint Joost geen gemakkelijke partij. Hoewel de tegenstander nauwelijks kansen kreeg, duurde het tot halverwege de tweede helft voordat de thuisploeg op een veilige marge van 3-0 kwam. Dat zorgde voor opluchting bij de Roerdalense staf. “Op zich konden we relaxt toekijken vanmiddag, maar je weet toch nooit hoe het kan gaan”, sprak assistent-coach Crit Smeets. “Daarom was ik toch blij dat de 3-0 viel.” Enkele minuten later zette FC Roerdalen uit een strafschop de eindstand van 4-0 op het bord.

Sober
Hoewel een mirakel nog is om FC Roerdalen van het kampioenschap af te houden, werd de overwinning op Sint Joost sober gevierd. “Het is nog niet officieel, dan kun je het eigenlijk ook nog niet vieren”, zei trainer/coach Wil Bongers. De 56-jarige Nederweertenaar zet na deze competitie seizoen een punt achter zijn 25-jarige carrière als hoofdcoach. Hij keek met tevredenheid terug op zijn laatste seizoen. “Dit succes is verdiend. Zeker nadat het team vorig jaar op doelgemiddelde is gedegradeerd. Dit is niet alleen mooi voor de ploeg, maar ook voor de vereniging. Zo’n mooie club met zoveel leden verdient het om in de vierde klasse te spelen.”

Op de foto: Blijdschap bij FC Roerdalen na deze zege op Sint Joost.

Tekst en foto’s: Frank Vergoossen - Redactie RoerdalenNU.nl

Gepubliceerd: 18 MEI 2023 - 08:02