Fakkeldrager komt weer terug op zijn sokkel 

Fakkeldrager komt weer terug op zijn sokkel 

Een aantal inwoners wil De Fakkeldrager opknappen en terugplaatsen op de sokkel bij Feel Fit Center Roerdalen.

In 1969 werd in Melick het Apollocomplex geopend. Ook het bekende beeld De Fakkeldrager van kunstenaar Dolf Wong werd toen onthuld. Bijna tien jaar geleden verdween het, na een poging tot diefstal. Het beeld ligt nu zwaar beschadigd in de gemeenteloods. Een aantal inwoners wil De Fakkeldrager opknappen en terugplaatsen. Zij maken hiervoor gebruik van de tijdelijke subsidieregeling culturele evenementen.

“De weduwe en erfgename van de kunstenaar, Beppie Wong, heeft haar toestemming gegeven. Met ons initiatief willen we ook aandacht besteden aan beeldende kunst in de openbare ruimte. Onze jeugd betrekken we hierbij met een aantal creatieve lessen op basisschool De Achtbaan", zegt Pierre van Elmpt, een van de initiatiefnemers. 

Sponsoring
Voor het repareren en terugplaatsen van het beeld is geld nodig. Daavoor maken de initiatiefnemers onder meer gebruik van de tijdelijke subsidieregel cultuur van de gemeente. 

Aanvragen
Wil uw vereniging of vrijwilligersorganisatie ook een culturele activiteit organiseren? Dan kunt u bij ons een tegemoetkoming in de kosten aanvragen. Dat kan nog tot 30 november 2021. Het organiseren van de activiteit zelf kan ook later. Op www.roerdalen.nl/aanvraag-subsidie-cultuur  leest u wat u moet doen om een subsidie voor uw activiteit aan te vragen.

Gepubliceerd: 04 NOV 2021 - 16:54
Laatste update: 04 NOV 2021 - 17:06