Een op de tien Roerdalenaren is gescheiden

Een op de tien Roerdalenaren is gescheiden

Geen thema om vrolijk van te worden, maar wist u dat bijna 1 op de 10 inwoners van Roerdalen gescheiden is? Dat blijkt uit onderzoek van Independer op basis van gegevens van het CBS.

Uit cijfers over 2022 blijkt dat 9,48 procent van de inwoners van Roerdalen gescheiden is. Dat is 0,11 procent meer dan het jaar daarvoor. Het gaat dan om volwassenen die na een scheiding niet  opnieuw in het huwelijksbootje zijn gestapt. Populairste maand om te scheiden is maart. Dat is verklaarbaar. Een gemiddelde scheidingsprocedure duurt zo’n drie maanden. Met wat rekenwerk kom je dan bij relationele spanningen rond de feestdagen uit. Kennelijk is dat voor veel partners een periode van bezinning om te besluiten het bijltje erbij neer te gooien. Het is een trend die als sinds 2010 zichtbaar is. Afgelopen jaar werden in deze lentemaand 2.202 echtscheidingen afgerond.

Middenmoter
Roerdalen is wat het aantal scheidingen betreft een middenmoter. Landelijke koploper is Heerlen met 13,9 procent gescheiden inwoners. Urk staat met 2,4% onderaan het lijstje. De wijk met de meeste gescheiden bewoners is Lemmender in Brunsum. Ruim een op de vier bewoners in deze buurt is gescheiden.

Van de inwoners van Roermond is 11,88 procent gescheiden. In Maasgouw is dat 8,88 procent, in Echt-Susteren 9,55 procent en in Leudal 7,82 procent. Het gemiddelde in Limburg ligt op 10,09 procent. Het aantal scheidingen in stedelijk gebied ligt ruim 2 procent hoger dan niet niet-stedelijk gebied.

Meer informatie: https://www.independer.nl/hypotheek/info/situatie/scheiden/onderzoek/echtscheidingen-2022 

Afbeelding©️: Freepik.com 

Gepubliceerd: 23 MAA 2023 - 19:48
Laatste update: 27 MAA 2023 - 15:18