Dwight Kramer nieuwe schutterskoning van Sint Andreas Melick

Dwight Kramer nieuwe schutterskoning van Sint Andreas Melick

Dwight Kramer is de nieuwe koning van schutterij St. Andreas uit Melick. Hij zal samen met zijn vrouw Janou het nieuwe koningspaar vormen.

Op Hemelvaartsdag stond bij schutterij St. Andreas traditiegetrouw het koningsvogelschieten op het programma. Na de muzikale rondgang door het dorp en de heilige mis was het moment aangebroken om afscheid te nemen van schutterskoningin Ingrid Paardekam. Maar niet getreurd, Ingrid heeft nog een heel schuttersseizoen voor de boeg om St. Andreas aan te voeren. De ceremonie werd omlijst met de mooie muzikale klanken van het fluit- en trommelkorps St. Andreas, Harmonie Concordia en het eigen muziekkorps van de schutterij.

Na de openingsschoten door de genodigden, het broederschap en de ereleden, kon het spel van de koningsvogel beginnen. Dit jaar schoten maar liefst 13 schutters mee om de begeerde koningstitel. De koningsvogel oogde behoorlijk taai en liet zich niet gemakkelijk uit het veld slaan. Na enige rake treffers wist hij dat het spel langzaam maar zeker ten einde zou raken. Iedereen keek dan ook ademloos toe. Uiteindelijk was het schot van Janou Kramer niet afdoende om hem naar beneden te halen. Haar man Dwight stelde zich schrap onder de schietboom, keek nog eens goed waar hij de vogel het beste kon raken, en schoot vervolgens op de juiste plek waardoor de vogel naar beneden kwam.

Gepubliceerd: 19 MEI 2023 - 09:22