Duurzaam Roerdalen nu ook uw lokale energieleverancier

Duurzaam Roerdalen nu ook uw lokale energieleverancier

Vind jij het ook zo ingewikkeld om de juiste energieleverancier te vinden? Coöperatie Duurzaam Roerdalen doet het echt anders en vormt samen met meer dan 80 andere lokale energiecoöperaties in Nederland het om | nieuwe energie collectief. Hiermee is de coöperatie een lokale energieleverancier geworden, met de naam Duurzaam Roerdalen | om

Tekst: Mart van Melick – Coöperatie Duurzaam Roerdalen
Foto: Freepik.com

De winst die dit  nieuwe energiebedrijf maakt, komt volledig  ten goede aan nieuwe duurzame initiatieven in de gemeente, zoals bijvoorbeeld  collectieve zonprojecten én wordt tevens ingezet voor structurele tariefverlaging.  Het om | nieuwe energie collectief levert uitsluitend 100% duurzame energie.

Duurzaam Roerdalen | om komt dus voort uit Coöperatie Duurzaam Roerdalen (CDR). Deze coöperatie is een onafhankelijk burgerinitiatief, opgericht in juli 2017 met als belangrijkste doel het leveren van een bijdrage aan de verdere verduurzaming van onze gemeente Roerdalen. Momenteel  zijn 150 mensen uit Roerdalen al lid van CDR. De coöperatie is nauw betrokken bij de ontwikkeling van zonneparken in de gemeente. De parken worden door commerciële partijen gebouwd, maar CDR streeft ernaar om een zo groot mogelijk deel van de parken in lokaal eigendom te verkrijgen. Inwoners van Roerdalen en aangrenzende gemeenten kunnen straks via de coöperatie investeren in deze zonneparken waardoor  de opbrengsten zoveel mogelijk  in onze regio blijven en niet alles naar de (vaak buitenlandse) aandeelhouders vloeit. Coöperatie Duurzaam Roerdalen  wil straks de opgewekte stroom via Duurzaam Roerdalen | om  aan lokale klanten leveren.

Wanneer je ervoor kiest om je energie af te nemen bij deze nieuwe energieleverancier, draag je bij aan het verlagen van de energieprijzen. Omdat er geen aandeelhouders zijn, hoeven  daardoor slechts de opwekinstallaties en een aantal mensen die daar dagelijks mee bezig zijn betaald  te worden. Deze kosten blijven bij groei van het collectief vrijwel gelijk, zodat de energieprijs in verhouding tot andere leveranciers steeds verder kan worden verlaagd voor alle klanten.

De energie die straks in de parken in Roerdalen wordt opgewekt, kun jij vervolgens weer afnemen! En wanneer meer mensen in Roerdalen meedoen, kunnen er ook weer nieuwe projecten worden ontwikkeld.

Omdat we in Nederland nog niet voldoende duurzame energie opwekken, zijn we nog steeds afhankelijk van energie uit het buitenland. Als (mede-)eigenaar van lokale energieprojecten en tevens als leverancier van lokaal opgewekte stroom kan Coöperatie Duurzaam Roerdalen bijdragen aan onafhankelijkheid van buitenlandse  energiebedrijven. Doordat deze projecten daarom (deels) in lokaal eigendom zijn, ontstaat een lokaal energienetwerk waar we samen eigenaar van zijn.

 Ook lokaal je energie afnemen? Kijk op www.duurzaamroerdalen.nl.  

Als u vragen heeft, stuur deze dan per mail  naar info@duurzaamroerdalen.nl 

Gepubliceerd: 10 JUL 2024 - 15:12