Drijvende kracht in de lokale gemeenschap

Drijvende kracht in de lokale gemeenschap

Verenigingen zijn het sociale kapitaal van de gemeente Roerdalen. Zij zorgen voor binding en samenhang in wijken, buurten en dorpen. Maar wat zou het verenigingsleven zijn zonder de inzet van vrijwilligers? In deze rubriek zetten we inwoners in het zonnetje die zich vrijwillig inzetten voor Roerdalense verenigingen. In deze aflevering Annemieke Drohm uit Posterholt.

Annemieke Drohm is de drijvende kracht achter een aantal burgerinitiatieven. Dat zullen veel mensen in Posterholt maar al te graag beamen. Zo is Annemieke onder meer actief in buurtvereniging Gevaeren, waarvoor zij medeverantwoordelijk is voor de activiteiten.

Speeltuin ’t Vinkenes
Sinds 2019 is Annemieke ook, samen met een grote groep vrijwilligers uit de buurt, buurtvereniging Gevaeren en stichting kernoverleg Natuurlijk! Postert, druk in de weer voor speeltuin ’t Vinkenès. De speeltuin is gerenoveerd en uitgebreid waardoor hij aantrekkelijker en eigentijdser is voor jong en oud. Zowel om te spelen als om gezellig met buurtgenoten te recreëren. En nog altijd wordt er gekeken of er nieuwe speeltoestellen geplaatst kunnen worden. Annemieke is hierin een grote initiator. Er komt veel op haar bordje terecht. Zo brengt zij veel ideeën aan, maakt ze verslagen en onderhoudt ze contacten met de gemeente Roerdalen en de overige vrijwilligers. Ook zorgt ze voor de pr rond de speeltuin. Dit doet ze via RoerdalenNU.nl en Facebook. Op die manier is de speeltuin ook overal bekend.

Bewegen voor volwassenen
De vrijwilligers van ’t Vinkenès vinden bewegen belangrijk voor jong én oud. Dit was minder makkelijk in de speeltuin te realiseren. Maar het was Annemieke die op het idee van de Kwiek Beweegroute kwam, die 17 juni met een feestelijke opening in gebruik is genomen. Het was Annemieke die ook de contacten legde met de fabrikant, de gemeente Roerdalen, het Beweegakkoord Roerdalen, Wonen Limburg, Praktijk Posterholt, de Zorggroep, wzc De Postaert, de vrijwilligers van ‘t Vinkenès, stichting kernoverleg Natuurlijk! Postert, en Dörpshoes de Beuk. Anemieke belegde onvermoeid bijeenkomsten en zij wierf fondsen om de route te kunnen bekostigen.

Verkeersenquête in Posterholt
In 2021 zorgde Annemieke met buurtgenoten voor een verkeersenquête in Posterholt. Annemieke zorgde voor de promotie en er werden contacten gelegd met de gemeente Roerdalen, waar diverse gesprekken volgden met wethouder Jan Smits, diens opvolger wethouder Roland Slangen, de behandelend ambtenaar en andere instanties. Ook zorgde zij regelmatig voor de publiciteit.

Tot slot
En of het allemaal nog niet genoeg is, houdt Annemieke zich ook nog bezig met de ouderraad op basisschool De Draaiende Wieken, waar zij in de commissie verkeer werkzaam is. We kunnen alleen maar respect hebben voor iemand die zich vrijwillig zó inzet voor de gemeenschap in Posterholt. Annemieke, hartelijk dank voor alles wat je doet!

Stichting kernoverleg Natuurlijk! Postert

Op de foto: Annemieke Drohm is de drijvende kracht achter veel burgerinitiatieven in Posterholt.

Foto: Paul Arns

ROERDALENNU ZET VRIJWILLIGERS IN HET ZONNETJE
Ongetwijfeld zijn er ook binnen uw vereniging mensen zoals Margo die het verdienen om eens in de schijnwerper geplaatst te worden. Die altijd maar weer klaar staan om de handen uit de mouwen te steken en voor wie niets te veel is. Lieve mensen die eerder aan anderen denken dan aan zichzelf. Maar bijvoorbeeld ook leden die al vele jaren trouw zijn aan hun vereniging of een langjarig jubileum vieren. Graag ontvangen we namen van personen die hier volgens u voor in aanmerking komen. Stuur een omschrijving van hun inzet/verdiensten in via redactie@roerdalennu.nl 

Gepubliceerd: 30 JUN 2022 - 07:52
Laatste update: 30 JUN 2022 - 09:43