Denk mee over de gemeenschapstuin aan de Europalaan 

Denk mee over de gemeenschapstuin aan de Europalaan 

Bie os (ug) in d’n haof! Denk mee, doe mee en bepaal hoe jullie gemeenschapstuin eruit komt te zien tijdens de meedenkavond op 2 maart!

Het terrein van Zorggroep HD (Europalaan- oost 31) willen we omtoveren tot een grote duurzame tuin voor het dorp Herkenbosch. Hierbij willen wij de buurt betrekken, het moet niet alleen onze tuin worden maar een tuin voor iedereen. Verbinding leggen tussen verschillende doelgroepen vinden wij heel belangrijk.

Wil je komen werken in de tuin, heb je lekkere recepten die je graag met ons klaarmaakt, mogen we je onder het genot van een verse kop soep iets vertellen over gezond ouder worden, of wil je gewoon een praatje maken op een bankje in de tuin met een kop koffie erbij? Iedereen is welkom!

Welke speelvoorzieningen zie je graag? Welke mooie wandelingen voor jong en oud kunnen we vanuit de tuin realiseren. Is de tuin een plek om met mekaar het gesprek te voeren over opvoeding en begeleiding van kinderen? Zou het niet mooi zijn als het jonge kind speels les krijgt over wat er groeit in een tuin, en dit tevens kan proeven? Hoe mooi als een oudere zijn mooie recepten van vroeger met ons kan delen en we gezamenlijk deze voeding nuttigen

Veel vragen over hoe de tuin er moet uitzien en wat je er kunt doen. Om dit te creëren willen wij samenwerken met: de basisschool, kinderopvang, de Zorggroep, Sociaal Wijkteam, wijkraad, de gemeente, verenigingen, etc. Maar vooral de buurtbewoners en andere inwoners van Herkenbosch.

Tijdens de meedenkavond geef jij aan:
• Welke activiteiten moeten er volgens jouw plaatsvinden in de tuin?
• Welke behoeften zijn er , of wat zijn voor jouw de belangrijkste
• Hoe kunnen we dit samen bewerkstelligen en wat wil je hieraan bijdrage

Meedenken?
De meedenkavond is op donderdagavond 2 maart en start om 19.30 uur. De avond vindt plaats in het gebouw van Zorggroep HD op Europalaan Oost 31. Om je aan te melden kun je een e-mail sturen naar ans.stoks@hdjs.nl.  We hopen je te ontmoeten en zien uit naar een mooie samenwerking.

Team zorggroep HD

Gepubliceerd: 15 FEB 2023 - 19:31
Laatste update: 19 FEB 2023 - 10:23