Definitief ontwerp Zandstraat Montfort klaar

Definitief ontwerp Zandstraat Montfort klaar

De afgelopen maanden heeft de gemeente gewerkt aan het ontwerp van de vernieuwde Zandstraat in Montfort. Dat deden we samen met een werkgroep van bewoners van de Zandstraat. Een mooi voorbeeld van Samen doen! Ook Plangroep Heggen was bij het ontwerp betrokken. Op dinsdag 15 maart presenteerden we bij Biej de Vogel in Montfort het definitieve ontwerp. We verwachten dat we eind juni kunnen beginnen met de uitvoering.

Tijdens een informatieavond in november 2021 vroegen we bewoners en andere gebruikers van de weg naar hun wensen en ideeën. De veiligheid van de straat was een punt van aandacht. Verkeer rijdt te snel en vrachtauto’s zorgen voor trillingen. Ook de veiligheid van de route naar de basisschool liet te wensen over. We hebben deze punten verwerkt in het ontwerp. De maximum snelheid op de Zandstraat is straks 30 kilometer per uur. Een strook kunststof tussen de bestrating en de woningen vangt trillingen van zware voertuigen op. De aansluiting met de Sportlaan wordt veiliger. Verder komen er meer parkeerplaatsen én meer groen.

Planning
Nog tot en met april zijn we bezig met het uitwerken van het ontwerp. Enexis werkt tot eind mei aan het vervangen van de gas-huisaansluitingen. De aanbesteding van het werk verwachten we half mei af te ronden. Dan weten we welke aannemer de werkzaamheden gaat doen. De uitvoering begint eind juni 2022 en duurt ongeveer een half jaar. Of deze planning haalbaar is, hangt af van de levering van materialen. De levertijden worden steeds langer doordat er meer vraag dan aanbod is. Hier hebben we geen invloed op.

Andere werkzaamheden
Bij de planning van de werkzaamheden aan de straat hebben we rekening gehouden met die van andere werkzaamheden in de straat. Denk aan de aanleg van glasvezel, het vervangen van gashuisaansluitingen en het vervangen van de waterleiding. Zo blijft de overlast zo beperkt mogelijk. Tijdens de werkzaamheden aan de straat vervangen we ook het riool. Naast het vuilwaterriool leggen we een regenwaterriool aan.

Meer informatie
Bewoners van de Zandstraat ontvangen van de aannemer een brief met meer informatie voordat de werkzaamheden beginnen. Woont u niet in de Zandstraat? Blijf dan op de hoogte via dit dorpsblad, onze Facebookpagina www.facebook.com/GemeenteRoerdalen of onze website: www.roerdalen.nl/werkzaamheden-en-projecten. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Jo Claassen, telefoonnummer 0475 538 888, e-mail: info@roerdalen.nl. 

Gepubliceerd: 14 APR 2022 - 10:28