De Toddezèk uit hun comfortzone tijdens Amazing Concert

Posterholt en Sint Odiliënberg maken zich op voor meezingconcert Amazing Concert op zaterdag 1 april. Muziekvereniging Musica Rura treedt op met niemand minder dan zangtrio De Toddezèk uit Grubbenvorst en nog tal van andere artiesten. "Het is imponerend hoor, samen met bijna 150 muzikanten en zangers optreden."

René Verschueren van De Toddezèk kijkt zijn ogen uit tijdens de eerste gezamenlijke repetitie voor Amazing Concert. “Zo’n groot orkest met band én een zangkoor én geweldige zangsolisten. Het is imponerend.” Hij vertelt dat De Toddezèk drie jaar geleden al zijn gevraagd om mee te doen. “Natuurlijk zeiden we meteen ja, maar toen kwam corona…”
Nu gaat het dan toch eindelijk gebeuren, op zaterdagavond 1 april in Posterholt. Organisator Dennis Bustin legt uit dat Amazing Concert in 2012 is bedacht door Harmonie Wilhelmina Posterholt om eens wat anders te doen als orkest. “Op altijd maar dat traditionele Promsconcert raakten het publiek én de muzikanten uitgekeken. We besloten om te kiezen voor een show waarbij het publiek een hoofdrol krijgt. Amazing is te lezen als ’n mee-zing-concert én als een verbazingwekkend mooi concert. Wat het publiek dan moet doen? Meezingen natuurlijk!”
Volgens Bustin slaat het concept geweldig aan. “We verwachten zo’n 1000 mensen in Sporthal De Wieë. Extra bijzonder is het dat Harmonie Wilhelmina inmiddels is samengegaan met Harmonie Juliana Sint Odiliënberg. Het is geweldig om te zien hoe goed alle muzikanten samenwerken om er een geslaagd evenement van te maken.”

Uit de comfortzone
Om Amazing Concert extra cachet te geven, nodigt de harmonie elke editie Limburgse artiesten uit. Die zingen niet alleen hun eigen liedjes, maar verbazen het publiek ook door nummers te brengen buiten hun eigen repertoire. Afgelopen jaren gingen Kartoesj, W-Dreej, Erwin en Big Benny de uitdaging al aan. En nu dus De Toddezèk. “Jep, we moeten echt uit onze comfortzone”, vertellen Toddezèk René, Geert en Twan. “Het is heel leuk om te doen, maar ook spannend. We zingen alle drie twee nummers solo. We mochten zelf aangeven welke liedjes.” En dat zijn? “We mogen natuurlijk niet te veel verklappen, maar vooruit… We kruipen onder meer in de huid van Neil Diamond, Elton John en Guus Meeuwis. Geloof maar dat we op 1 april best een beetje zenuwachtig zullen zijn.”

Een feestje
Overigens blijft het niet bij de medewerking van De Toddezèk, ook lokale zangtoppers Rob Reyners, Debby Thebrath en Robin Schreurs treden op met Musica Rura. Daarnaast versterkt de formatie 10 Feet Up de harmonie. Net als zangkoor Sumadi uit Susteren én een koor van kinderen van basisschool De Draaiende Wieken in Posterholt en ’t Kempke in Sint Odiliënberg. Bustin lacht: “Bij elkaar zijn het zo’n 150 muzikanten en zangers die samen het publiek gaan verrassen. Het wordt een feestje!”

Kaarten
Kaarten voor Amazing Concert kosten 17,50 euro in de voorverkoop (19,50 aan de kassa euro). In Posterholt zijn deze te koop bij Auto Bustin (Roermondseweg 60) en Eetcafé Bie Liebes (Hoofdstraat 95) en bij Plus Crombach (Molenweg 30) in Sint Odiliënberg. Of via www.amazingconcert.nl. Op deze website vind je tevens meer informatie en leuke filmpjes!

Tekst: Hanneke Drohm

Gepubliceerd: 17 MAA 2023 - 11:43
Laatste update: 17 MAA 2023 - 11:56