De Postertoren mist winst tegen HSDV

De Postertoren mist winst tegen HSDV

Zondag 16 oktober speelde schaakvereniging De Postertoren in clublokaal Roerzicht in Vlodrop de eerste wedstrijd van in het seizoen 22/23 in de 2e klasse LiSB. Tegenstander was HSDV uit Helden, een vereniging tegen wie de afgelopen jaren niet meer van werd gespeeld. Tijd voor een hernieuwde kennismaking dus!

Terwijl buiten de herfst zijn mooiste gezicht liet zien werd binnen gezwoegd en gevochten voor elk puntje op de zwart-witte velden. Na een vlotte remise voor Rob Haarsma en winst voor Wim de Louw stond er al vroeg een tussenstand van 1½-½ op de borden.

Een nederlaag van Jo Kornips werd vervolgens geneutraliseerd door een solide zege voor Thieu van Pol en na een remise voor Jan Hendrikx stond rond de klok van vier uur een tussenstand van 3-2 op de borden. Met nog één partij onderweg en omdat Peter Jongen in die laatste partij een goede stelling had opgebouwd lag de zege bijna voor het grijpen en werd de champagne alvast uit de koeling gehaald. Door tijdnood ging die laatste partij echter alsnog verloren waarmee uiteindelijk een eindstand van 3-3 werd bereikt.

Ondanks alles geen onverdienstelijk resultaat tegen deze tegenstander. Analyserend werd vastgesteld dat de start bemoedigend is en dat de champagne nog maar een paar weekjes moet wachten. Volgende wedstrijd is op 13 november, uit in het verre Bergen.

Gepubliceerd: 21 OKT 2022 - 13:40
Laatste update: 22 OKT 2022 - 11:58