De Hovenier Montfort wint verkeersquiz in Roerdalen

De Hovenier Montfort wint verkeersquiz in Roerdalen

Op een zonnige vrijdagochtend was het feest in de gemeente Roerdalen tijdens de 28e editie van de jaarlijkse verkeersquiz. Deze educatieve en spannende competitie bracht leerlingen van de verschillende basisscholen samen om hun kennis over verkeersveiligheid te testen. Na een spannende strijd werd basisschool De Hovenier uit Montfort tot de trotse winnaar gekroond.

Tekst en foto: Aanlevering Gemeente Roerdalen

De verkeersquiz, die elk jaar georganiseerd wordt door de werkgroep in samenwerking met de lokale politie en verkeersveiligheidsinstanties, heeft als doel om jonge kinderen bewust te maken van de verkeersregels en het belang van veiligheid op de weg. Dit jaar namen de zes scholen uit onze gemeente weer deel aan de quiz, met teams bestaande uit leerlingen van groep 7 en 8.

Het evenement vond plaats in het cultureel centrum 'De Beuk' in Posterholt. De quiz bestond uit verschillende rondes met meerkeuzevragen, praktijkopdrachten en interactieve spellen. De vragen behandelden een breed scala aan onderwerpen, van verkeersborden en -regels tot fietsveiligheid en het gedrag van voetgangers.
De spanning liep hoog op tijdens de finale ronde, waarin het team van basisschool De Hovenier het opnam tegen de sterke concurrentie van de andere basisscholen. Met een minimale voorsprong wist De Hovenier de overwinning binnen te halen, wat leidde tot groot enthousiasme en applaus vanuit het publiek.

Wethouder Frank Demarteau, verantwoordelijk voor mobiliteit en verkeersveiligheid, reikte de felbegeerde wisselbeker uit aan het winnende team. In zijn toespraak prees hij alle deelnemers voor hun inzet en kennis. "Het is geweldig om te zien hoe goed onze jonge inwoners op de hoogte zijn van verkeersveiligheid. Jullie zijn allemaal winnaars, want jullie dragen bij aan een veiliger Roerdalen," aldus Demarteau.

De leerlingen van De Hovenier keerden trots terug naar Montfort, waar zij feestelijk werden onthaald door hun medeleerlingen en leerkrachten. De 28e verkeersquiz in de gemeente Roerdalen was opnieuw een groot succes. Het evenement benadrukte het belang van verkeerseducatie op jonge leeftijd en toonde aan dat een speelse competitie niet alleen leerzaam, maar ook enorm leuk kan zijn. Volgend jaar hopen we op een even spannende en succesvolle 29e editie.

Gepubliceerd: 13 JUN 2024 - 14:02