De adviesraad praat u bij

De adviesraad praat u bij

Het is zomer en dus een mooi moment om u bij te praten over waar we in de adviesraad mee bezig zijn. De Adviesraad Sociaal Domein Roerdalen adviseert het College van B en W gevraagd en ongevraagd over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Participatiewet (PW) en de Jeugdwet (JW).

In de afgelopen maanden hebben we de volgende adviezen uitgebracht:

Ongevraagd: Noodopvang
Kern van dit advies: breid de communicatie over aantallen, gevolgen Wmo-PW-JW, inburgering en wat u als inwoner zou kunnen doen, uit naar alle inwoners van Roerdalen.

Ongevraagd: Regelingen
Kern van dit advies: maak een overzicht van alle actuele verordeningen en regelingen betreffende de Wmo, PW en JW en zorg dat dit voor iedere inwoner beschikbaar is.

Gevraagd: Regiovisie Meedoen en Wonen 2022-2026
Kern van dit advies: afspraken moeten helder zijn over wat lokale verantwoording is en wat regionaal geregeld wordt.

Kijk voor de gehele tekst van de adviezen op onze website: www.adviesraadsociaaldomeinroerdalen.nl. 

Recent hebben we ook kennisgemaakt met de nieuwe wethouder Sociaal Domein, Loes Vestjens. We concluderen met haar dat er veel te doen valt in het sociaal domein. Denk hierbij aan het armoedebeleid, beleid ter terugdringing van eenzaamheid, de doorontwikkeling PW (bedrijfsplan nieuwe entiteit als vervanger Westrom) en het inkoopbeleid Wmo (aanbesteding). Hierbij is aandacht voor communicatie, kwaliteit en het betrekken van de inwoners erg belangrijk.

Wat kunt u voor de Adviesraad raad doen?
Ziet u zaken betreffende de Wmo, PW of JW die anders of beter kunnen? Schroom dan niet en laat het ons direct weten. Uw reacties doen ertoe, zijn belangrijk en dragen bij aan meer leefbaarheid, geluk en gezondheid voor de inwoners van Roerdalen. De Adviesraad behandelt geen individuele zaken en voor de dagelijkse gang van zaken en/of problemen is het Sociaal Team uw aanspreekpunt.

Hoe kunt u de Adviesraad bereiken?
U kunt ons bereiken via e-mailadres: asdroerdalen@gmail.com of rechtstreeks benaderen.

Lid worden van de Adviesraad?
Kijk op onze website www.adviesraadsociaaldomeinroerdalen.nl voor de vacaturetekst en reageer.

Foto: Fauxels 

Gepubliceerd: 21 JUL 2022 - 20:18