Dagactiviteit voor mensen met een beperking in Melicks dorpshuis

Dagactiviteit voor mensen met een beperking in Melicks dorpshuis

Vorige week is Stichting Gehandicapten Limburg (SGL) gestart met haar dagactiviteit in Trefpunt Apollo in Melick. Mede dankzij de inzet van Stichting Platform ApolloVitaal, LACO Roerdalen, Zwem Fit Roerdalen en Beweegakkoord/Roerdalen in Beweging kunnen SGL-cliënten met een beperking nu gebruik maken van zaalfunctie, sporthal en zwembad.

SGL helpt mensen met hersenletsel in de chronische fase verder. Zij bieden cliënten en hun naasten ondersteuning op maat zodat zij een zo zelfstandig mogelijk leven kunnen leiden. SGL helpt mensen met hersenletsel met het bepalen en waarmaken van nieuwe dromen, wensen en het nemen van eigen regie.
Mede door Corona hebben veel cliënten lange periodes geen bewegingsoefeningen kunnen doen en wat zwemmen/waterbeweging betreft al bijna 2 jaar niet meer.

Water Beweegt
Zwem Fit Roerdalen is vorig jaar begonnen met het project Water Beweegt, specifiek erop gericht om mensen met een beperking toegang te bieden tot het zwemwater in het bad van LACO Feel Fit Center Roerdalen. Met bijdragen van Roerdalen In Beweging, LACO en Rabobank Roermond-Echt zijn de benodigde faciliteiten (zwembadlift/45 graden luie trap/aankleedtafel etc.) gerealiseerd. Na het Thomashuis uit Posterholt en Pergamijn Herkenbosch zijn nu ook cliënten met een beperking van SGL in de gelegenheid om wekelijks gebruik te maken van het zwemwater.

Revalidatie
De doelgroep van Water Beweegt is echter breder dan de instellingen. Iedereen die na een operatie of ongeval etc. herstel behoeft kan gebruik maken van het zwemwater; Veel revalidatieoefeningen zijn veel makkelijker uit te voeren in het water dan daarbuiten. Voor deelname is het beschikken over een begeleider (bekende/familie/mantelzorger) wel een voorwaarde. Deze begeleider zorgt voor vervoer van de deelnemer, helpt bij uit/aankleden en gaat mee in het water. Heeft u zelf geen begeleider, neem dan contact op met het sociaal team van gemeente Roerdalen via e-mail: sociaalteam@roerdalen.nl of bel met 0475 - 53 88 88.
Water Beweegt is beschikbaar elke donderdag van 12.00-14.15 uur. Voor deelname kunt u zich aanmelden bij Zwem Fit Roerdalen via: secretariszwemfitroerdalen@gmail.com of bel 0475 - 53 66 88.

Op de foto: Het project Water Beweegt biedt mensen met een beperking toegang tot zwemwater.

Gepubliceerd: 23 FEB 2022 - 17:06