Confidence Twende stopt met plan Den Zwarten Berg

Confidence Twende stopt met plan Den Zwarten Berg

Confidence Twende stopt met het plannen voor de vestiging van een beschermd wonenproject in Den Zwarten Berg tussen Sint Odiliënberg en Posterholt. Dat laat directeur Jos van Mulken weten.

Van Mulken schrijft: “Na 2,5 jaar intensieve voorbereidingen gaan we de aanvraag voor de bestemmingsplan wijziging niet doorzetten. Dit betekent dat we gaan stoppen met alle voorbereidingen. Door trage besluitvorming in de afgelopen 2,5 jaar worden we ingehaald door nieuwe feiten. Naast Den Zwarten Berg ligt een gasleiding. De Gasunie is van mening dat dit een extra risico vormt voor de mogelijke bewoners van Confidence Twende. Dit vraagt mogelijk extra investeringen.”

Van Mulken wijst er verder op dat er een onderzoek wordt opgestart of de leiding in de toekomst nog een upgrade krijgt vanwege de Delta Corridor. Daardoor zou volgens hem het risico nog groter worden. Van Mulken: “Opnieuw vertraging is voor ons zeer onwenselijk. We gaan omzien naar een andere locatie in Midden-Limburg. De vraag naar een beschermde woonvoorziening voor kwetsbare burgers is immers onverminderd groot in Midden-Limburg.”

Spijtig
Van Mulken betreurt het dat het plan is afgeketst. “Een zeer spijtige ontwikkeling omdat deze locatie ons ideaal leek. Ook voelden we na een aanvankelijk moeilijke start, toch draagvlak voor dit initiatief. We willen de burgers bedanken voor hun kritische maar constructieve bijdrage tijdens de afgelopen jaren.”

Ondersteuning
Confidence Twende wilde in Den Zwarten Berg een beschermd wonenvoorziening vestigen voor mensen die ondersteuning nodig hebben op allerlei gebieden, zoals huisvesting, financiën of familierelaties. Ook zou een klein gedeelte van de cliënten begeleiding krijgen van de reclassering voor kleine vergrijpen. De bedoeling was dat er 15 studio’s gebouwd zouden worden. Daarnaast wilde de organisatie dagbesteding gaan aanbieden, waar cliënten werken met kleine dieren zoals geiten, schapen, kippen en konijnen.

Gepubliceerd: 15 MAA 2023 - 10:25
Laatste update: 16 MAA 2023 - 09:11