Computerles op maat voor senioren

Computerles op maat voor senioren

Stichting Mederiacum in Melick geeft computerlessen geheel afgestemd op de individuele wensen van de deelnemer. Senioren uit alle kernen van Roerdalen kunnen daaraan meedoen. De stichting is sinds kort ook een officiële leslocatie van de landelijke organisatie SeniorWeb.

In een vorig artikel hebben we al vermeld dat we onze computercursussen op een andere manier dan de voorgaande 15 jaren gaan geven. We zijn begin oktober 2022 hiermee gestart. Onze ervaringen in deze eerste weken zijn erg positief. De lessen worden helemaal afgestemd en toegespitst op de individuele wensen van de cursist. “U vraagt, wij draaien”.

Leren wat nodig is
De cursisten krijgen op deze manier de gelegenheid om datgene te leren wat ze nodig hebben om die dingen met een computer te doen waar ze echt mee willen werken. Dat betekent dat de handelingen die ze al doen en kennen niet of beperkt behandeld worden. Andere onderwerpen waarvan de cursist denkt die niet te gaan gebruiken worden niet of maar heel kort besproken. Als achteraf toch blijkt dat iemand gebruik wil gaan maken van bepaalde programma’s die niet ter sprake zijn gekomen, dan kan dat nog altijd in één of meerdere lessen geleerd worden. Er kunnen afspraken worden gemaakt voor periodes van anderhalf uur. Er zijn ook mensen die, al of niet na het volgen van een cursus bij ons of ergens anders, tegen problemen aanlopen of vragen hebben. Ook hiervoor kan iedereen terecht bij de Stichting Mederiacum.

SeniorWeb
Sinds begin oktober zijn wij een officiële leslocatie van de landelijke organisatie SeniorWeb. Hierdoor kunnen we onze cursisten nog meer service bieden. We kunnen gebruik maken van alle faciliteiten die SeniorWeb te bieden heeft. Als extraatje kunnen wij onze cursisten een gratis lidmaatschap voor één jaar van SeniorWeb aanbieden. Dit lidmaatschap eindigt, als u het niet zou willen verlengen, automatisch na één jaar.

Afspraak
Na aanmelding voor het volgen van een cursus of het maken van een afspraak voor één of meerdere lessen bespreken we met de cursist wat hij wil leren of welke problemen er zijn. Iemand die al regelmatig werkt met een computer heeft andere wensen dan iemand waarvoor de computer nog vele geheimen heeft. In alle gevallen legt uw begeleider de oplossing op uw vraag of probleem uit en oefent u daarna onder zijn begeleiding zelf met uw eigen laptop, tablet of smartphone. U leert het pas echt door het zelf te doen.

Veilig werken
We blijven, zoals we de afgelopen jaren altijd gedaan hebben, ook veel aandacht schenken aan het op een veilige manier werken met internet, e-mailen en online bankieren. In deze tijd wordt dat hoe langer hoe belangrijker. Er zijn signalen van de wijkagenten, dat er op dit moment binnen de gemeente Roerdalen oplichters zeer actief zijn. Ben alert! Hebt u het idee dat iemand zich bij u thuis of bij iemand anders aan de deur of telefoon heeft voorgedaan als bijvoorbeeld bankmedewerker neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Brochure
Zijn er vragen dan kunt u bij ons in de Aaj Bieb, Markt 70 in Melick op dinsdagmiddag en vrijdagmiddag tussen half 2 en half 4 terecht. Ook kunt u een gratis brochure afhalen die is samengesteld door het Ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met de Nederlandse Ouderverenigingen de Politie en SeniorWeb. Hierin worden op een duidelijke manier verschillende oplichtingsmethodes besproken. Maak s.v.p. wel een afspraak via onderstaand telefoonnummer.
Zoals gezegd kan iedereen aan de lessen deelnemen. In een ontspannen en gemoedelijke sfeer, zonder stress en in een aangepast tempo zult u de mogelijkheden die een computer u te bieden heeft (verder) leren kennen. Voor nadere informatie over de kosten en/of aanmelding belt u: 06 -22 73 97 68.

Foto: SeniorWeb

Gepubliceerd: 01 DEC 2022 - 08:29