Computercursussen op maat voor ouderen

Computercursussen op maat voor ouderen

We worden hoe langer hoe meer “gedwongen” om zaken via een computer af te handelen. Maar er zijn ook veel leuke bezigheden waar een computer heel geschikt voor is. Hebt u regelmatig last van problemen met of vragen over uw computer, tablet of smartphone? Misschien hebt u wel de neiging het betreffende apparaat het raam uit te gooien. Doe het nog even niet! Stichting Mederiacum uit Melick start op vrijdag 30 september weer met haar computercursussen.

Die computercursussen genieten in heel Roerdalen grote bekendheid. Al 15 jaar worden er computerlessen gegeven die door heel veel mensen uit alle dorpen van de gemeente bezocht werden. Het computerteam bestaat uit senioren die veel ervaring hebben met het werken op een computer en door het jarenlange lesgeven weten hoe moeilijk het voor sommige cursisten is om die “lastige” computer onder controle te krijgen. Ook zien zij dat veel mensen die nu onze cursussen volgen al ervaring hebben met het werken op een computer. Jaren geleden was dat vaak niet het geval.

Andere manier
We starten daarom het nieuwe seizoen met een andere manier van lesgeven. Na aanmelding bespreken we met de cursist wat hij wil leren of welke problemen er zijn. Iemand die al regelmatig werkt met een computer heeft waarschijnlijk andere wensen dan iemand waarvoor de computer nog vele geheimen heeft. Met andere woorden we gaan onze lessen helemaal afstemmen en toespitsen op de individuele wensen van de cursist. “U vraagt, wij draaien”. Er zullen cursisten zijn die een volledige cursus van 12 lessen willen volgen en anderen die misschien maar enkele lessen (als herhaling of opfrissing) nodig hebben. Weer anderen, die al veel ervaring hebben of al één of meerdere cursussen gevolgd hebben, lopen misschien tegen problemen aan, of hebben vragen die binnen 1 of 2 uurtjes opgelost kunnen worden. In alle gevallen legt uw begeleider de oplossing op uw vraag of probleem uit en oefent u daarna onder zijn begeleiding zelf met uw eigen laptop, tablet of smartphone. U leert het pas echt door het zelf te doen.

Aangepast tempo
We blijven, zoals we de afgelopen jaren altijd gedaan hebben, ook veel aandacht schenken aan het op een veilige manier werken met internet, e-mailen en internetbankieren. Onze lessen worden gegeven in het ontmoetingscentrum De Aaj Bieb, Markt 70 te Melick. Zoals gezegd iedereen uit Roerdalen kan aan de lessen deelnemen. In een ontspannen en gemoedelijke sfeer, zonder stress en in een aangepast tempo zult u de mogelijkheden die een computer u te bieden heeft (verder) leren kennen. Hopelijk is de neiging om dat “stomme ding” het raam uit te gooien dan verdwenen en gaat u genieten van alles wat er met het apparaat (laptop, tablet of smartphone) mogelijk is.

Voor informatie of aanmelding kunt u bellen naar Wim Willems (coördinator van de computercursussen), tel.: 0475 - 33 36 77 of 06 -22 73 97 68.

Gepubliceerd: 22 SEP 2022 - 19:47