Communicanten delen hun geluk met KA-huis

Communicanten delen hun geluk met KA-huis

Zondag 5 mei 2024 was dé grote dag voor Aaron Thoolen, Fleur Stoffels, Gies Mulders, Jayden van Ommeren, Jenna van Veldhoven, Linn Hermans, Liza Hübers, Lou van de Winkel, Raf Jacobs en Tuur Bustin. Zij kregen hun eerste heilige communie in de H. Matthiaskerk in Posterholt.

De communicanten willen anderen ook laten delen in hun geluk. Van het geld dat de communicanten die dag kregen, schenken zij een deel aan een goed doel. Dit jaar is ervoor gekozen om bij te dragen aan een project in het eigen dorp. Het KA-huis gaat binnenkort namelijk investeren in een nieuwe keuken. Dit moet een plek worden waar mensen samen kunnen koken, eten en elkaar ontmoeten. Op donderdag 23 mei werden Enno Overbeeke, Conny Henstra, Jarno Henstra en Dennis Reulen van het KA-huis verrast met een mooie bijdrage voor de nog nieuw te realiseren keuken. Naast het geld dat de kinderen zelf hebben geschonken, is er ook tijdens de viering in de kerk geld voor dit goede doel ingezameld. Achterin de kerk stond namelijk een mooi versierde doos, waar mensen na afloop van de viering een donatie konden geven.

Cheque
Fleur en Jenna overhandigde de vrijwilligers van het KA-huis een cheque t.w.v. 493,25 euro! Deze waren zichtbaar verrast door dit fantastische bedrag. Enno ging meteen met de rekenmachine aan de slag: “Nu hebben we précies genoeg geld om de nieuwe keuken te kopen!”, zo rekende hij vlot uit. De communicanten stonden te juichen en springen van blijdschap!
Als bedankje voor deze financiële bijdrage, werden de communicanten mee naar binnen gevraagd voor een verrassing. Er waren cupcakes voor ze gebakken en deze mochten de kinderen zelf versieren, wat een feest! Communicant Jayden, die deze dag 8 jaar was geworden, werd hier ook nog eventjes in het zonnetje gezet. Hij mocht op een stoel gaan staan en werd getrakteerd op een “lang zal hij leven”, gezongen door alle aanwezige kinderen, ouders en vrijwilligers.
Het thema van de communie dit jaar, “Samen vieren we meer”, kon niet toepasselijker zijn!

Bedankt
Langs deze weg willen de communicantjes alle mensen die deze dag tot zo’n fijne dag hebben gemaakt nogmaals bedanken: In het bijzonder Meneer Pastoor, die ze de Eerste Communie gaf. De mensen van de kerk die voor, bij en na de viering hielpen. Lian Overbeeke, die de communicanten ontzettend goed en fijn heeft geholpen om alles te leren voor deze bijzondere dag. Robin Schreurs (zang), Roger Cremers (drums), Bas Mulders (gitaar) en Rik Lebouille (basgitaar) die zorgden voor de mooie muziek in de kerk en hielpen bij het oefenen van de liedjes. Schutterij & Lyrakorps St. Matthias & Cornelius, waarmee zij de intocht zo feestelijk begonnen. De verkeersregelaars die zorgden dat ze veilig over straat konden en tot slot ook Paul Deckers, die zo vrijgevig was om bloemen te schenken voor tijdens de viering. Daarnaast bedanken de communicanten álle mensen die kwamen kijken naar de intocht, de viering bijwoonden, een schenking gaven en iedereen die hen op welke wijze dan ook een onvergetelijke dag hebben bezorgd. Hartelijk dank!

Gepubliceerd: 29 MEI 2024 - 19:07