College neemt advies Adviesraad over

College neemt advies Adviesraad over

De Adviesraad Sociaal Domein Roerdalen geeft gevraagde en ongevraagde adviezen aan het college van burgemeester en wethouders. Deze adviezen hebben te maken met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Participatiewet (PW) of de Jeugdwet (JW).

Wist u dat?
• De Adviesraad Sociaal Domein Roerdalen één keer per maand in een algemene en openbare vergadering bijeenkomt. Daarnaast zijn er voortdurend diverse werkgroepen actief.

• Ons ongevraagd advies van 17 nov 2022 inzake één verordening voor het sociale domein inmiddels overgenomen is door het college. Nu zijn er voor de Wmo, Participatiewet en Jeugdwet meerdere verordeningen. Ons advies was om hier één verordening voor op te stellen. We zijn verheugd dat het college ons advies heeft overgenomen en het streven heeft om vanaf 1 januari 2025 een integrale verordening te hebben. Kijk voor de gehele tekst van de adviezen op onze website www.adviesraadsociaaldomeinroerdalen.nl Ook de reacties van het college van B en W, worden zodra ontvangen hier geplaatst.

• De Adviesraad alle raadsfracties uitgenodigd heeft om eens een vergadering van de Adviesraad bij te wonen. Inmiddels heeft het CDA hier gehoor aan gegeven en kijken we uit naar reacties van de andere fracties.

• De Adviesraad momenteel op volle sterkte is en bestaat uit de volgende 10 personen: Jo Haenen (vz), John Nissen (pm), Dré Hövelings, Anneke Veelen, Anke Dohmen, Dorien van Meel, Jos Mous, Nicole Timmermans, Willem Vellema, Cees Bontekoe.

Mocht u zaken betreffende de Wmo, PW of JW zien die anders of beter kunnen, aarzel dan niet en laat het ons direct weten. U ons kunt bereiken via email asdroerdalen@gmail.com

Uw reacties doen ertoe, zijn belangrijk en dragen bij aan meer leefbaarheid, geluk en gezondheid voor de inwoners van Roerdalen. De Adviesraad behandelt geen individuele zaken en voor de dagelijkse gang van zaken en/of problemen is het Sociaal Team uw aanspreekpunt.

Gepubliceerd: 10 FEB 2023 - 11:42