Coalitie Roerdalen gaat verder zonder PvdA-GroenLinks

Coalitie Roerdalen gaat verder zonder PvdA-GroenLinks

In onderling overleg hebben de partijen Roerstreek Lokaal!, Democraten Roerdalen en PvdA-GroenLinks besloten de coalitie niet in de huidige samenstelling voort te zetten. De fractie PvdA-GroenLinks zal niet langer onderdeel uitmaken van de Roerdalense coalitie.

 

Tekst: Verklaring coalitie

De afgelopen periode is een vergroting van het verschil van inzicht, richting en uitvoering van het coalitieprogramma steeds zichtbaarder en voelbaarder geworden voor de drie partijen. Alle partijen streven naar een goed en eenduidig bestuur van de prachtige gemeente Roerdalen en hebben daarom besloten tot het stopzetten van de huidige samenwerking.

Als gevolg van deze keuze zal wethouder Jacqueline Westhelle-Aelen per 1 november a.s. haar ontslag indienen. Jacqueline: “Mijn ideaal was en is om van Roerdalen een gezonde en mooie gemeente te maken voor mens en natuur, voor nu maar zeker ook voor de toekomst. Met de keuze die de drie partijen nu hebben gemaakt, eindigt voor mij een mooie periode van bijna 22 jaar als betrokken politicus in Roerdalen.”

Met het vertrek van de fractie PvdA-GroenLinks uit de coalitie blijven Roerstreek Lokaal! en Democraten Roerdalen over met een meerderheidscoalitie. Deze partijen gaan zich de komende periode samen beraden over de nabije coalitietoekomst, in het belang van Roerdalen.

Op de foto: De coalitie gaat zonder wethouder Jacqueline Westhalle-Aelen (tweede van links) verder.

Lees ook: Breuk in coalitie komt niet als een verrassing - Roerdalen - Nieuws - RoerdalenNU.nl

Gepubliceerd: 28 OKT 2023 - 15:23
Laatste update: 02 NOV 2023 - 09:26