Carnaval in Roerdalen barst los

Carnaval in Roerdalen barst los

In alle kernen van Roerdalen barst komend weekeinde het nieuwe carnavalsseizoen los. Het uitroepen van de nieuwe prinsen is in alle dorpen het hoogtepunt van het openingsweekend.

De Beerbök uit Vlodrop openen het seizoen vrijdag om 20.11 uur met een bezoek aan het vastelaovesmonument op de Plats. Aansluitend worden in prinsenpaleis café Bremmers diverse jubilarissen gehuldigd. Zondag start in café Bremmers om 13.30 uur het prinsenmatinee met het uitroepen van de 57e prins van De Beerbök.

In Sint Odiliënberg treedt de nieuwe prins van CV De Berggeite zaterdag voor het voetlicht tijdens het feest Berg Geit Ab dat om 20.11 uur van start gaat in de harmoniezaal. Zondag worden tijdens een jeugdmiddag vanaf 14.11 uur in café Bergerac de jeugdprins en jeugdprinses voorgesteld.

Wekelijke hints in het Posters Waekblaad hebben de inwoners van Posterholt op het spoor gezet van de identiteit van de nieuwe prins van CV De Biemösje. Maar wie schuilt er werkelijk achter deze aanwijzingen? Dat wordt zaterdag bekend tijdens het prinsenbal dat om 20.11 uur begint in het KA-Huis.

De nieuwe prins van carnavalsvereniging D’n Uul van den Grauwert uit Montfort staat al twee jaar achter de schermen te trappelen om prins Stefan I op te volgen. Zaterdag 12 november mag hij eindelijk uit zijn schulp kruipen tijdens het prinsenbal dat om 20.30 uur van start gaat Bie de Vogel.

D’n Doal uit Herkenbosch maakt de nieuwe voorganger zaterdag bekend in kasteel Daelenbroeck. Het prinsoetope 2023 begint om 20.11 uur en wordt opgeluisterd door Henk & Ton, bekend van de Janse Bagge Bend.

De Markoef uit Melick roept zaterdag 12 november in De Sport de diverse prinsen/prinsessen van het jubileumjaar 6 x 11 uit. Het programma begint al om 19.00 uur. Achtereenvolgens treden de voorgangers van de Markoevekids, de Melickse jeugd en de grote prins voor het voetlicht.

Kijk voor meer informatie op www.roerdalennu.nl 

Gepubliceerd: 09 NOV 2022 - 09:48