Camperplaats op plek van sexclub

Camperplaats op plek van sexclub

Op de locatie van de voormalige sexclub aan de Boslaan 1a in Vlodrop-Rothenbach komt een kleinschalige camperplaats met tien camperplekken. De gemeenteraad bespreekt donderdag het verzoek van de eigenaar om het bestemmingsplan voor de betreffende locatie te wijzigen. 

Op het betreffende perceel was in het verleden sexclub Eva gevestigd. De bebouwing is inmiddels gesloopt. Op het nu braakliggend terrein wil de eigenaar een kleinschalige natuurlijke camperplaats vestigen. Het gaat daarbij om tien camperplaatsen met een sanitairgebouw voor de gasten van het kampeerterrein. Gemikt wordt op het (hogere) segment van de campers. Daarom is in de regels bij het bestemmingsplan opgenomen dat bij een camper maximaal één bijzettent mag worden geplaatst. Kamperen in tentjes (zonder camper) is dus niet toegestaan. Ook is in het plan het maximaal aantal van tien camperplaatsen expliciet vastgelegd.

Onderdeel
De inrichting van de camperplaats is onderdeel van een groter plan om de locatie op de hoek van de Boslaan en de Herkenbosserweg op de schop te nemen. Op het terrein is onder andere een ijssalon gevestigd en een voormalig manegebedrijf. De rijhal met paardenstallen staan leeg. Het plan is om de huidige ijssalon in het gebouw van de voormalige manage te vestigen en aan de wegzijde detailhandel toe te voegen met een oppervlakte van 506 m2. De te vestigen bedrijvigheid moet gerelateerd zijn aan dag- en verblijfsrecreatieve activiteiten in het Meinweggebied, zoals fiets-/mountainbikeverhuur, een expertisecentrum en outdooractiviteiten.

Vekoma
De gemeenteraad bespreekt verder de uitbreiding van de Vekoma Rides in Vlodrop. De attractiebouwer gaat op het voormalige voetbalterrein aan de Angsterweg een assemblagehal, magazijn en kantoor bouwen. Vanwege een gebrek aan ruimte en de verouderde bebouwing op de huidige plek worstelt het bedrijf met huisvestingsproblemen. Daarom heeft Vekoma de gemeente gevraagd om haar activiteiten te mogen uitbreiden op de voormalige voetbalvelden aan de Angsterweg in Vlodrop. Het plan voorziet in de realisatie van nieuwe bedrijfsgebouwen ter grootte van in totaal circa 20.000 m². Begonnen wordt met de bouw van een fabrieks-/assemblagehal en magazijn (12.000 m²). Later volgen een kantoor (6.600 m²) en een bedrijfsrestaurant (600 m²).

Zwembaden
Ook de toekomst van de zwembaden van Vlodrop en Montfort komt op tafel. Het college van burgemeester en wethouders wil de proef om de buitenbaden door vrijwilligers te laten runnen met twee jaar verlengen. Dat geeft zowel de exploitatiestichtingen als de gemeente de ruimte om de overeenkomsten voor een definitieve overname verder uit te werken. Het college wil hiervoor 25.000 euro per bad extra op tafel leggen. De vrijwilligers van zwembad ’t Sweeltje uit Montfort hebben inmiddels al aangegeven dat ze graag eerder op eigen benen willen staan.

Tennisbanen
De raad buigt zich verder over het voorstel van B en W om 150.000 euro op tafel te leggen voor het opknappen van de tennisaccommodatie in Montfort. Bij de tennisbanen is sprake van achterstallig onderhoud. Door het vervangen van twee tennisbanen voldoet tennispark Montfort aan de gestelde minimumeisen. Zonder investering is het niet mogelijk om het park te behouden.

Op de foto: De locatie aan de Herkenbosserweg bij Rothenbach gaat flink op de schop. 

Tekst: Redactie RoerdalenNU.nl
Foto©️: Google Maps

Gepubliceerd: 24 MAA 2023 - 16:46