Bouw De Postaert start in januari

Bouw De Postaert start in januari

Het oude gebouw van de woningvereniging, dat jarenlang heeft leeggestaan, krijgt een nieuwe bestemming. Posterholt wordt verrijkt met een eigen zorgappartementencomplex De Postaert! De start is gepland in januari 2022.

Dit zorgappartementencomplex komt als geroepen. We worden steeds ouder en krijgen daarmee ook steeds meer behoefte aan zorg. Een groot aantal ouderen woont nog thuis met hulp van familie, mantelzorg en de zorggroep. De meeste ouderen willen niet verhuizen maar in Posterholt blijven wonen! Deze mogelijkheid wordt nu vergroot. Twee zorgondernemers: Sjel Blanckers en Janneke Evers, ze hebben allebei een zorgachtergrond en een groot zorghart, zijn enthousiast over kleinschalig wonen en hebben veel eigen ervaring, zij starten dit nieuwe zorgcomplex.

Het zorgappartementencomplex wordt een gebouw waarin een aantal (25) kleine woningen zijn samengesteld. Elk appartement heeft een eigen kamer, kitchenette en badkamer met toilet. Rondom het gebouw wordt een fijne tuin aangelegd met zicht op de Heerbaan. Naast het gebouw ligt het Dorpshuis en iets verder op ligt het Groene Kruis gebouw waar de ouderen terecht kunnen voor tal van activiteiten en zorg. In het gebouw zelf is ook nog een gezamelijke woonkamer, eetruimte en keuken. Hierdoor is het mogelijk om als bewoners ontspanning te zoeken maar ook om samen te koken en te eten. Alleen zijn is ook maar alleen! Samen zijn “Same Doon” betekent afleiding, creativiteit en ontspanning, een must voor goed leven! Om in Postaert te kunnen wonen is een zorgindicatie nodig. De zorgmedewerkers van Postaert willen zorg op maat met alle betrokkenen van de bewoner, dat wil zeggen met de familie, de eigen huisarts, diëtiste, fysiotherapeut, enz. Meer informatie is te vinden op www.depostaert.com 

Gepubliceerd: 12 OKT 2021 - 19:43