Bijeenkomst over aanpak snelheid Heinsbergerweg

Bijeenkomst over aanpak snelheid Heinsbergerweg

De werkgroep Heinsbergerwaeg houdt op donderdag 19 januari een bijeenkomst om te praten over de aanpak van de snelheidsproblematiek op de Heinsbergeweg in Posterholt.

Op 9 november 2022 heeft de werkgroep Heinsbergerwaeg een handtekeningenactie gehouden bij de bewoners van de Heinsbergerweg binnen de bebouwde kom over de te hoge snelheden die gereden worden binnen de bebouwde kom. Dit heeft veel handtekeningen opgeleverd en dat bekent dat er een breed draagvlak is binnen de gemeenschap om de snelheid op deze weg te remmen. Bovendien heeft voetbalclub Oranje Blauw onze actie gesteund door een brief over de verkeersproblematiek op de Heinsbergerweg te richten aan de gemeente.

Het gesprek met de gemeente
De handtekeningenactie resulteerde in een gesprek met dorpscontactpersoon Paul Arns en de ambtenaar van de gemeente Roerdalen die belast is met het onderdeel verkeer en mobiliteit, Guus Brings. Tijdens dat gesprek hebben wij de handtekeningen en de brief van de voetbalvereniging overhandigd. De werkgroep Heinsbergerwaeg wil niet wachten op een mogelijke renovatie van de weg en wil graag op korte termijn samen met de bewoners van de Heinsbergerweg kijken naar tijdelijke oplossingen. Ook hebben we de wens uitgesproken dat de gemeente hierbij aanwezig is.

De reactie van de gemeente
Als de bewoners een korte termijn een oplossing willen, is niet alles mogelijk. Zo moeten we de kosten laag houden. Dat neemt niet weg dat er mogelijkheden zijn. Er kan gedacht worden aan belijning waardoor de weg optisch smaller lijkt. Ook zijn tijdelijke drempels of verhoogde kruisingen mogelijk of het anders inrichten van parkeervakken waardoor de weg smaller oogt. Misschien heeft u zelf nog andere ideeën. Het is heel fijn als u zelf ook met mogelijke oplossingen komt. Kijk eens om u heen of op internet welke ideeën u heel bruikbaar vindt. Alle inspraak en meningen zijn welkom.

De uitkomst van dit gesprek
Op donderdag 19 januari om 19.00 uur nodigt de werkgroep Heinsbergerwaeg de bewoners van de Heinsbergerweg en de gemeente Roerdalen uit in de serre van Hotel Restaurant Roerdalen (Heinsbergerweg 1).

Het doel van deze avond
Tijdens de bijeenkomst op 19 januari krijgen de bewoners van de Heinsbergerweg de kans om mee te denken over de mogelijkheden om de snelheid op de Heinsbergerweg in te perken. Natuurlijk kan niet alles wat er ingediend wordt, gerealiseerd worden. Er zal gekeken worden naar de meest voorkomende tijdelijke oplossingen die financieel haalbaar zijn. Mocht u 19 januari niet in de gelegenheid zijn om zelf aanwezig te zijn, dan kunt u ook uw ideeën schriftelijk indienen bij de leden van de werkgroep of op Heinsbergerweg 29. Wij hopen u die avond te zien!

Namens de werkgroep Heinsbergerwaeg,
Monique, Jolanda, Marcel, Hanneke en Anneke

Foto©️: Google Maps.

Gepubliceerd: 23 DEC 2022 - 13:15
Laatste update: 26 DEC 2022 - 08:52