Bijdrage voor beweegactiviteit, mooi meegenomen!

Bijdrage voor beweegactiviteit, mooi meegenomen!

Buurtvereniging Gevaeren uit Posterholt werd via een bericht op www.roerdalennu.nl en in het lokale weekblad attent gemaakt op de mogelijkheid voor verenigingen, stichtingen of burgers uit Roerdalen om via Roerdalen in Beweging financiële ondersteuning aan te vragen voor beweegactiviteit. Penningmeester Annemieke Drohm vertelt waar de buurtvereniging de bijdrage voor inzet.

“Het bestuur van Buurtvereniging Gevaeren had wel oor naar deze oproep”, vertelt Annemieke. “In onze jaarplanning hebben wij namelijk altijd diverse actieve uitjes staan voor onze leden, zoals fiets- en wandeltochten, een middagje bowlen of bijvoorbeeld een bezoek aan de speeltuin met de jongste leden.”

De buurtvereniging diende begin dit jaar haar aanvraag in met als doel hun leden laagdrempelig meer te laten bewegen. Onlangs kreeg de vereniging bericht dat er een bedrag van 590,00 euro aan haar was toegekend. Annemieke: "Normaliter vragen wij onze leden, naast het jaarlijkse lidmaatschapsgeld, nog een eigen bijdrage voor dergelijke activiteiten. Doordat de aanvraag voor onze vereniging is goedgekeurd, kunnen wij onze leden de komende tijd laten deelnemen zonder een (al te hoge) extra eigen bijdrage te vragen. Dit zorgt ervoor dat deelnemen nóg laagdrempeliger wordt en dat deelname ook voor onze leden met een kleine beurs mogelijk is.”

Op Hemelvaartsdag is de buurtvereniging met haar leden onder leiding van een IVN-gids gaan dauwtrappen op de Meinweg. Dit werd mede mogelijk gemaakt door Roerdalen in Beweging! In de nazomer staat ook nog een buurtfeest gepland, waarbij de leden onder begeleiding van Victor van Hooijdonk gaan handboogschieten. Ook wordt er nog een bezoek gebracht aan een speeltuin. “Wij voelen ons door deze financiële ondersteuning extra gemotiveerd om nóg meer sportieve activiteiten te organiseren voor onze leden!”, aldus Annemieke.

Wilt u ook uw kans pakken? Bedenk ook een beweegactiviteit en vraag die financiële ondersteuning aan! Kijk op www.roerdaleninbeweging.nl en neem contact op met het Kernteam via info@roerdaleninbeweging.nl of bel met Victor van Hooijdonk 06 - 22 71 56 69.

Op de foto: Met een bijdrage van Roerdalen in Beweging ging Buurtvereniging Gevaeren dauwtrappen op de Meinweg.

Gepubliceerd: 01 JUN 2023 - 08:28
Laatste update: 07 JUN 2023 - 20:29