Bigband Boesten: al 42 jaar going strong

Bigband Boesten: al 42 jaar going strong

Al 42 jaar leidt hij zijn eigen bigband. Deze zomer mag hij 65 kaarsjes uitblazen. Maar Hub Boesten is still going strong. Zaterdag 28 mei staat de Roermondse trompettist met zijn band op de planken van dorpshuis De Beuk in Posterholt.

Op uitnodiging van de groep Altied Sjerp bewijst Bigband Boesten dat jazz nog altijd hot is. Als je zolang kan meedraaien in de jazzscene, ben je geen doorsnee jazzorkestje. Bigband Boesten bestaat uit topmuzikanten die al jaren met elkaar muziek maken. Speelde op festivals in Frankrijk, Denemarken en Duitsland en deelde het podium met jazzmusici van naam en faam.

Voor het optreden in Posterholt hebben Hub en zijn muzikanten een programma van toegankelijke muziek uit heden en verleden samengesteld. In een decor uit de jaren ’60 swingen op de tonen van Frank Sinatra, Glenn Miller, Count Basie, Duke Ellington en Ellen Fitzgerald, maar ook op muziek van Caro Emerald, Robbie Wiliams, Sting, Guido’s Orchestra, André Rieu en Michael Bublé.

De avond wordt georganiseerd door Altied Sjerp, een groep vrijwilligers die met de organisatie van luisterconcerten muziek korter bij de mensen wil brengen, maar vooral ook de jeugd wil stimuleren om muziek te gaan maken. Voor jongeren tot 16 jaar zijn de muziekavonden georganiseerd door Altied Sjerp daarom gratis te bezoeken. De opbrengsten gaan naar de opleiding van jeugdige muzikanten. Kaarten: www.altiedsjerp.nl. 

Gepubliceerd: 19 MEI 2022 - 07:53