Beleef het kippenvel-moment bij Amazing Concert in Posterholt

Beleef het kippenvel-moment bij Amazing Concert in Posterholt

Op zaterdag 1 april zal de sporthal in Posterholt weer op zijn grondvesten schudden als diverse artiesten en een dolenthousiast publiek samen muziek maken in het kader van Amazing Concert. Bij de laatste editie in 2019 kwamen ruim 900 belangstellenden naar dit inmiddels legendarische evenement. En die mensen komen van heinde en ver, weet Dennis Bustin, een van de organisatoren.

Wat is er eigenlijk zo speciaal aan Amazing Concert? Dennis: “Het unieke is dat we samen met alle aanwezigen muziek maken, dat geeft een geweldig gevoel. Een orkest, een koor, basisschoolkinderen, artiesten, het publiek, samen zorgen ze voor een geweldige sfeer.”
Dennis weet waar hij over praat. Met een achtergrond als trompettist in de plaatselijke harmonie, en een vader (Joep Bustin) die het organiseren altijd al in het bloed had, is het zaadje snel geplant. “Dat klopt. Maar sinds ik het stokje van mijn vader heb overgenomen, heb ik veel steun aan de andere leden van het organisatiecomité, te weten Joey Vonck, Celine Goossens en Luuk Mingers. Zonder hen, maar ook zonder de 200 vrijwilligers die elke keer weer meehelpen, zou dit niet mogelijk zijn.”

Samen doen
Amazing Concert is een eendaags festijn, waarbij iedereen op en naast het podium samenwerkt. Zo kunnen artiesten (of dat nu Kartoesj is, of Big Benny) alleen meedoen als ze live met het orkest optreden. Dennis: “Voor sommigen is dat nog wel wennen. Maar uiteindelijk komt het allemaal goed. Alle deelnemers hebben nog voldoende tijd om te oefenen en te repeteren. Op 12 maart hebben we een soort generale repetitie, want we willen natuurlijk wel dat het op 1 april gladjes verloopt.” De saamhorigheid blijkt ook uit de verbindingen die met andere verenigingen worden gelegd. Dennis: “We helpen elkaar, we gebruiken elkaars faciliteiten, iedereen steekt een helpende hand toe. Dat zorgt voor het totaalplaatje, waar we erg trots op zijn.” Amazing Concert kan inmiddels rekenen op steun van de gemeente Roerdalen en de provincie Limburg, alsmede financiële steun van het bedrijfsleven.

Programma
Op de website https://amazingconcert.nl staat al veel informatie over het komende programma. De Toddezèk, Muziekvereniging Musica Rura, 10 Feet up, Rob Reyners, zomaar een greep uit een mooie lijst. Dennis vult aan: “Uniek voor dit jaar is dat we ook een koor hebben gestrikt, Vocale Groep Sumadi uit Susteren. Met zo’n 45 zangers en zangeressen zullen zij voor een vocale ondersteuning zorgen. En vergeet niet de kinderen van de basisscholen uit Posterholt en Sint Odiliënberg, die al maanden repeteren om de zaal op z’n kop te zetten.”
Het meezingen door het publiek wordt makkelijk gemaakt door een groot LED-scherm boven het podium. Dennis: “Als iedereen dan uit volle borst meezingt, levert je dat wel kippenvel op. Dat weet ik uit ervaring.”

Groot Gala van de Buut
Alsof zo’n festijn nog niet genoeg is, zorgt Dennis samen met zijn collega’s ook nog eens dat de sporthal op zondag 2 april gereed is voor het Groot Gala van de Buut. Zoals het op de website staat: “Een heerlijke middag met de beste buuttereedners van Limburg en Brabant. Met volop aandacht voor de artiesten, goed geluid en buikpijn… van het lachen!”. Dennis: “Zo is er voor elk wat wils. Uit ervaring weten we dat we met beide programma’s een divers publiek bereiken. Daar doen we het voor!”

Belangstelling?
Zowel voor Amazing Concert als het Groot gala van de Buut zijn kaarten verkrijgbaar in de voorverkoop. Een combikaartje voor beide evenementen is mogelijk en zelfs het huren van een statafel met eigen naambord. Leuk voor een bedrijf of een vriendenclub! Kijk voor meer informatie op https://amazingconcert.nl. Wil je meer informatie of wil je zelf ook wel meedoen of meehelpen? Mail dan naar info@amazingconcert.nl 

Op de foto: Sfeerbeeld van een eerdere editie van Amazing Concert.

Tekst: Freek Noten - Foto©️: Sjoonfoto

Gepubliceerd: 15 FEB 2023 - 18:58