Arriva past dienstregeling aan tijdens afsluiting Roerbrug 

Arriva past dienstregeling aan tijdens afsluiting Roerbrug 

Van 14 november tot en met 23 december 2022 is de Roerbrug tussen Melick en Sint Odiliënberg wegens herstelwerkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat betekent dat de buslijnen van Arriva in die periode omgeleid worden en dat Melick een tijdelijke busvoorziening (lijn 161) krijgt. Reizigers dienen rekening te houden met afwijkende aankomst- en vertrektijden en een langere reistijd. Van 14 november tot en met 23 december 2022 is de Roerbrug tussen Melick en Sint Odiliënberg wegens herstelwerkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat betekent dat de buslijnen van Arriva in die periode omgeleid worden en dat Melick een tijdelijke busvoorziening (lijn 161) krijgt. Reizigers dienen rekening te houden met afwijkende aankomst- en vertrektijden en een langere reistijd.

Lijn 61 (Echt - Sint Odiliënberg - Roermond) zal tussen Roermond en Sint Odiliënberg via Linne rijden.
In Linne zal lijn 61 via de Schaapsweg rijden en omdraaien op de rotonde N293. De halte Reutjesweg geldt voor lijn 61 als in- en uitstaphalte.
In de avonduren rijdt lijn 61 niet tussen Roermond en Sint Odiliënberg, maar - net als in de huidige dienstregeling - alleen tussen Sint Odiliënberg - Montfort - Echt v.v.

De ringlijnen 62/63 (Roermond - Sint Odiliënberg - Posterholt - Vlodrop - Herkenbosch - Roermond v.v.) kunnen niet rijden tussen Roermond en Sint Odiliënberg. Dat betekent dat Sint Odiliënberg begin- en eindpunt is voor de lijnen 62/63. Om te kunnen keren zullen de bussen bij de kruising N293/Bernardlaan het dorp inrijden en via de Hoofdstraat richting Schaapsweg en rotonde N272 rijden. Daarbij wordt ook de bestaande halte Reutjesweg bediend.

Lijn 64 (Heinsberg - Posterholt - Roermond v.v.) zal via Vlodrop - Herkenbosch naar en vanuit Roermond rijden. Lijn 64 vervalt overigens vanaf 11 december 2022 als onderdeel van de algemene jaarlijkse dienstregeling wijziging en zal vanaf dat moment niet meer rijden.

Tijdelijke lijn 161
Voor reizigers vanuit en naar Melick zal een tijdelijke lijn 161 (Melick - Roermond v.v.) worden ingezet. Deze lijn rijdt tijdelijk in Melick een lokale lus via de JF Kennedysingel - Marijkelaan - Kerkstraat - Dorpsstraat om de bestaande halte JF Kennedysingel aan de Heinsbergweg te kunnen bedienen.

De hinder is het grootste voor reizigers naar en vanuit Sint Odiliënberg. Zij krijgen te maken met een omleiding óf via Linne, óf via Posterholt/Herkenbosch. Een andere optie is om vanuit Sint Odiliënberg naar Melick te fietsen en daar via de tijdelijke lijn 161 verder te reizen naar Roermond. Met name voor scholieren en studenten is dit een geschikt alternatief.

Op de foto: Arriva neemt vanwege de afsluiting van de Roerbrug de dienstregeling op de schop.

Foto©️: Arriva

Gepubliceerd: 27 OKT 2022 - 15:53
Laatste update: 27 OKT 2022 - 15:59