Alles wat je moet weten over de afsluiting van de Roerbrug

Alles wat je moet weten over de afsluiting van de Roerbrug

Vanaf maandag 14 november is de Roerbrug tussen Sint Odiliënberg en Melick zes weken lang afgesloten. De provincie Limburg voert werkzaamheden uit aan de brug. Dat is nodig omdat het verkeer steeds zwaarder wordt en de brug niet meer voldoet aan de veiligheidsnormen. Fietsers en hulpdiensten kunnen de brug tijdens de werkzaamheden gebruiken. Het overige verkeer moet omrijden.

Omleidingsroutes
Tijdens de werkzaamheden aan de brug kunt u vanuit Sint Odiliënberg en Posterholt naar Roermond en Melick omrijden via de volgende routes:
• Via de Grote Bergerweg net buiten Sint Odiliënberg rijdt u naar de Rijksweg bij Linne. U volgt daarna de Rijksweg naar Roermond.
• Via de provinciale weg (N293) bij Sint Odiliënberg rijdt u via Vlodrop naar de Keulsebaan (N570). Daarna volgt u de Keulsebaan (N570) naar Roermond.

Provincie Limburg geeft de omleidingsroutes ruim vóór het begin van de werkzaamheden aan met borden en tekstkarren.

Parkeerverbod en voorrangsregeling
Door de omleidingsroutes zal tijdelijk meer verkeer door Sint Odiliënberg en door Vlodrop rijden. Om te zorgen dat het verkeer goed kan doorstromen, geldt tijdens de werkzaamheden aan de brug een parkeerverbod op de volgende straten:
• De Schaapsweg in Sint Odiliënberg.
• De Angsterweg, Kerkstraat, Markt en Grootestraat in Vlodrop.

Verder geldt voor de Schaapsweg in Sint Odiliënberg tijdelijk een voorrangsregeling. Dat betekent dat u voorrang heeft op de straten die van rechts komen als u over de Schaapsweg rijdt.

Buslijnen
Ook de bus moet omrijden tijdens de werkzaamheden. Houd daarom rekening met langere reistijden. Op de website van Arriva (www.arriva.nl/limburg) vindt u de tijdelijke routes van de bus. De route voert hierbij soms door straten waar normaal geen bus rijdt. Tijdens de werkzaamheden komt er een extra verbinding tussen Roermond en Melick, lijn 161.

Fietsers en hulpdiensten
Met de fiets kunt u via één van beide fietspaden langs de werkzaamheden over de brug blijven rijden. De politie, brandweer en ambulance kunnen in geval van nood gebruik maken van het fietspad aan de andere kant van de brug. Deze route is voor ander verkeer afgesloten met een slagboom die alleen de hulpdiensten kunnen openen.

Meer weten?
U kunt op de hoogte blijven van dit project via de website van de provincie: www.limburg.nl/onderwerpen/verkeer-vervoer/provinciale-wegen. 

Gepubliceerd: 09 NOV 2022 - 13:00