Allereerste Crazy Cool Kinjerkonzaer

Allereerste Crazy Cool Kinjerkonzaer

Ben je jong – of al wat ouder – en hartstikke gek op muziek? Mooi! Dan moet je op zondag 12 juni in Dorpshuis De Beuk in Posterholt zijn voor het allereerste Crazy Cool Kinjerkonzaer. Vanaf 11.00 uur vindt dit bijzondere concert voor en door kinderen (en jongeren) plaats.

Iedereen die muziek kan maken, mag optreden voor een goed gevulde zaal. Alleen of samen met anderen, alles kan en mag. Eef Bustin, coördinator jeugd van de fusieharmonie van Sint Odiliënberg en Posterholt, legt uit: “De leerlingen van onze harmonie hebben het hele jaar keihard geoefend met hun docenten. Dat horen hun muziekdocenten, pap en mam en misschien opa en oma, maar daar houdt het mee op. Eeuwig zonde! Daarom geven we alle jongens en meisjes op het Crazy Cool Kinjerkonzaer de kans om zich te laten horen aan het grote publiek.”

Spannend optreden
Volgens Eef belooft het een geweldig event te worden, want tal van kinderen hebben zich al aangemeld. Ze verklapt speciaal voor ons alvast op welke instrumenten deze jonge artiesten zich zoal laten horen: klarinet, trompet, drums, blokfluit, dwarsfluit, saxofoon en nog veel meer. Ook de kersverse blazersklas onder leiding van Hub Boesten doet waarschijnlijk mee. “Het is natuurlijk best spannend, voor sommige kinderen is het zelfs het allereerste échte optreden. Bijvoorbeeld voor de kinderen van de opmaat-groep (groep 4 en 5). Daarom hopen we op veel enthousiaste kijkers die staande ovaties geven! Wedden dat de kinderen zich na afloop crazy cool voelen?!”

Piepjonge presentatrices
De presentatie van het kinderconcert is – hoe kan het ook anders – in handen van de vier piepjonge presentatrices Ise (9), Josie (10), Sem (10) en Esmée (11). Zij maken er samen met alle deelnemers een feestje van. Stil zitten en muisstil luisteren hoeft bij dit concert niet. “Het is juist de bedoeling dat de zaal in actie komt”, lacht Eef. “Dit concert is interactief. We houden bijvoorbeeld ook een muzikale battle: kinderen tegen de ouders. Het wordt crazy en supercool.”

Meedoen mag!
Een kijkje nemen bij het Crazy Cool Kinjerkonzaer is helemaal gratis. De optredens starten om 11.00 uur en duren tot circa 13.30 uur in De Beuk, Nieuw Holsterweg 27 in Posterholt. Jongens en meisjes tot 18 jaar uit Sint Odiliënberg, Posterholt of omgeving kunnen zich nog aanmelden via e.voesten@gmail.com om ook een optreden te verzorgen. Eef: “Dat mag met een ‘harmonie-instrument’, maar ook met bijvoorbeeld een gitaar of een heel ander instrument. Of zing je misschien wel de sterren van de hemel? Doe mee!”


Op de foto: De jeugd van de fusieharmonie van Sint Odiliënberg en Posterholt laat zien hoe cool muziek maken is.

Gepubliceerd: 09 JUN 2022 - 09:27
Laatste update: 10 JUN 2022 - 14:04