Afscheid van 200 jaar onderwijservaring 

Afscheid van 200 jaar onderwijservaring 

Met het afscheid van de juffrouwen Carolien Baur, Henny Moors, Cécile Verheijden, Irma Groteclaes en Mariëtte Mensink verlaten aan het eind van dit schooljaar vijf leerkrachten met bijna 200 jaar onderwijservaring basisschool De Achtbaan in Melick.

De Achtbaan is een samenvoeging van de vroegere Melickse basisscholen De Smelenhof en Sint Andreas. Onze eerste leerlingen zijn nu 47 jaar. De laatste leerling is nu net 4 jaar oud en pas twee weken op school. Door de jaren heen hebben we veel veranderingen in het onderwijs meegemaakt. Vaak in een cyclus van opkomende nieuwe ideeën, die weer verdwenen en jaren later in een nieuw jasje weer terugkwamen. Desondanks hebben we al die jaren met veel passie en plezier lesgegeven.

Door de puurheid en spontaniteit van kinderen is het leraarschap boeiend en prachtig. Mede door ons hechte team en de collegiale sfeer was de samenwerking op school prima. Vandaar dat we al die jaren op De Achtbaan zijn blijven werken. We kijken met heel veel plezier en een voldaan gevoel terug op onze loopbaan.

Op de foto: De Achtbaan raakt met het afscheid van de juffrouwen (v.l.n.r.) Cécile Verheijden, Irma Groteclaes, Carolien Baur, Henny Moors, Mariëtte Mensink bijna 200 jaar onderwijservaring kwijt.

Gepubliceerd: 23 JUN 2022 - 08:10