Aan de slag met woningtekort in Vlodrop en Sint Odiliënberg

Aan de slag met woningtekort in Vlodrop en Sint Odiliënberg

De gemeente gaat het woningtekort in Roerdalen aanpakken. In elk dorp komt een klein woonerf met tien tijdelijke huizen. De eerste twee plekken hiervoor zijn gekozen: de Wassemweg in Vlodrop en Dorpspark Schepersheuvel in Sint Odiliënberg.

In onze gemeente is huisvesting nodig voor vluchtelingen uit Oekraïne en statushouders. Ook eigen inwoners, zoals urgente woningzoekers en starters, kunnen geen woning vinden. De opgave is zo groot geworden, dat de gemeente het woningtekort in Roerdalen gaat aanpakken. Dat gebeurt voor deze drie doelgroepen in samenhang. In ieder dorp komt een klein woonerf met tien tijdelijke huizen, voor ongeveer veertig nieuwe bewoners.

Keuze van locaties
De eerste twee plekken zijn gekozen: de Wassemweg in Vlodrop en Dorpspark Schepersheuvel in Sint Odiliënberg. De andere dorpen volgen. De gekozen locaties staan vast. De gemeente heeft de keuzes gemaakt op basis van een aantal voorwaarden die belangrijk zijn om de tijdelijke huisvesting goed en snel te kunnen realiseren. Bijvoorbeeld een snelle aansluiting op bestaande voorzieningen voor water en elektriciteit, grond in eigendom van de gemeente en dichtbij de dorpskern. De plek voor het woonerf is gekozen, maar er is ruimte voor inbreng van omwonenden en belangstellenden. Graag zelfs!

Denk met ons mee
U kunt meedenken over de inrichting. Bijvoorbeeld over parkeerplekken, beplanting en ruimte tussen de woonunits. We zien u graag tijdens een bijeenkomst op dinsdag 17 mei vanaf 19.30 uur in zaal Roerzicht in Vlodrop. Of op donderdag 19 mei vanaf 19.30 uur bij de Roerparel in Sint Odiliënberg. Er is nog veel onduidelijk, dus de gemeente kan wellicht nog geen antwoord geven op al uw vragen. Maar ze wil inwoners graag zo vroeg mogelijk meenemen in de ontwikkelingen. U kunt zich tot en met zondag 15 mei aanmelden voor de bijeenkomsten via conferenties@roerdalen.nl of 0475-538 888.

Meer informatie
Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente via info@roerdalen.nl of 0475 – 538 888. Op www.roerdalen.nl/tijdelijke-huisvesting vindt u een uitgebreide lijst met vragen en antwoorden over dit onderwerp.

Foto: Dorpspark Schepersheuvel in Sint Odiliënberg is een van de locaties voor een klein woonerf met tijdelijke huizen.

 

 

Gepubliceerd: 10 MEI 2022 - 18:17