7. Waar moet structureel minder geld naar toe?

7. Waar moet structureel minder geld naar toe?

"Waar moet structureel minder geld naar toe?" Dat is de zevende vraag die we voorlegden aan de lijsttrekkers van de vijf fracties die op 16 maart deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Roerdalen. Lees hieronder wat ze hierop antwoordden.

Willem van Pol (Roerstreek Lokaal!)
“Voor ons geldt altijd: het geld moet op de juiste plek terechtkomen. Een voorbeeld: financiële ondersteuning bij hulp in de huishouding is op zich goed, maar dan wel bij de mensen die dat niet kunnen betalen en de hulp écht nodig hebben. Sommige mensen zijn te braaf en durven geen hulp te vragen, anderen te mondig en profiteren van de regels in Nederland. Kortom: Roerstreek Lokaal is voor geld naar de juiste beurs.”

Frank Demarteau (CDA)
“Gemeenschappelijke regelingen!”

Jan Smits (Democraten Roerdalen)
“De begroting van de gemeente is al redelijk sober. Op dit moment zie ik niet direct waar minder middelen naar toe zouden kunnen. Het grootste deel van de begroting gaat op aan niet beïnvloedbare en wettelijke taken. Het restant van de middelen hebben we hard nodig om de kwaliteit van onze leefomgeving op peil te houden.”

Marjo Thevissen (Ons Roerdalen)
“Zie antwoord op vorige vraag.”

Mieke Schotemeijer (PvdA-GroenLinks)
“Wij maken ons zorgen over het grote aantal externe deskundigen dat wordt ingehuurd om gemeentelijk beleid vorm te geven. Dikke rapporten en procesbegeleiding van werkgroepen moeten de raad ervan overtuigen dat het voorgestelde beleid het enige juiste is. Maar veranderingen gaan zo snel, dat het voorgestelde soms al achterhaald is voordat het beleid is vastgesteld. Dat inhuren mag wat ons betreft wel een tandje minder. Ook op bureaucratie en de daarbij behorende formulieren mag wat ons betreft bezuinigd worden.”

Gepubliceerd: 24 FEB 2022 - 10:21