500 kilometer trappen voor goed doel

500 kilometer trappen voor goed doel

Een groep van twintig fietsers gaat zaterdag 11 juni de uitdaging aan om binnen 24 uur 500 kilometer te fietsen voor het goede doel. De actie Xtreme 500 start ’s nachts bij Oetsjpanning De Meuleberg in Melick. Hier komt de groep ‘s avonds ook weer aan. Rond de aankomst wordt een groot feest op touw gezet.

De deelnemers zijn voornamelijk afkomstig uit Roerdalen en omliggende plaatsen. Ze willen met hun extreme uitdaging geld inzamelen voor het Kinderfonds Midden-Limburg. Deze organisatie zet zich in voor kinderen in een achterstandssituatie, zodat zij de kans krijgen om bijvoorbeeld te sporten, een bezoekje aan de bioscoop of een verjaardagsfeestje te houden. Kinderen voor wie normale dingen niet vanzelfsprekend zijn. “Deze kinderen moeten meer aandacht moeten krijgen in onze maatschappij”, zegt initiatiefnemer Marco Janssen. “Zeker in deze tijden van inflatie. Daarom ben ik met dit initiatief aan de slag gegaan. Het resultaat is dat er een grote hype is ontstaan rondom de Xtreme 500. We krijgen veel aandacht en ondersteuning.”

Fanatieke sporters
De groep stapt in Melick op de pedalen om vandaar uit richting Breda te fietsen. Vervolgens gaat het via Tilburg naar Den Bosch. Daarna wordt koers gezet naar de Utrechtse Heuvelrug om via de Ermelose Heide, kroondomein Het Loo in Apeldoorn en nationaal park De Veluwe af te buigen naar het zuiden. Via Nijmegen, Maasduinenn Venlo en Roermond keren de fietsers na 500 vermoeiende kilometers weer terug in Melick. De deelnemers zijn allemaal fanatieke sporters die wekelijks lange fietstochten maken. Maar 500 kilometer op één dag heeft nog niemand van de groep ooit gereden. Marco: “We hebben vorige week een testrit van 300 kilometer gedaan de nodige hoogtemeters in de Ardennen. Verder zijn we allemaal goed getrainde en fanatieke sporters die de nodige kilometers in de benen hebben.”

Aankomst
Rondom de aankomst wordt in en rond Oetsjpanning De Meuleberg in de Waterschei in Melick een Xtreme 500 Open Air Event georganiseerd. Het programma begint om 17.00 uur met activiteiten voor kinderen, zoals een Jumbo-Visma Ready2Race Dikke Banden Race, schminken, knutselen, een springkussen of een rondje met de Geluksexpres. Ook is er livemuziek met artiesten zoals Big Benny, Patrick Gerets, Oet ‘t Niks, Mike Kanders en DJ Mar. Via een groot led scherm is er een live-verbinding met de fietsers. Omstreeks 22.00 uur worden de wielrenners feestelijk ingehaald. De entree voor het event is gratis en er is parkeergelegenheid aanwezig.

Voor de inzameling is een donatiepagina ingericht. Hierop is al een mooi bedrag binnengekomen. Het streefbedrag is 10.000 euro. Wilt u ook een steentje bijdragen aan dit initiatief? Ga dan naar: https://gofund.me/8b3ea18e 

Op de foto: De groep fietsers die vanuit Melick de uitdaging Xtreme 500 aangaan voor Kinderfonds Midden-Limburg.

Gepubliceerd: 19 MEI 2022 - 08:24