35e Int. Winterwandeltocht van Roerdalen ‘87

35e Int. Winterwandeltocht van Roerdalen ‘87

Op zondag 7 november 2021 sluit wandelvereniging Roerdal ’87 haar wandelseizoen af met de 35e Int. Winterwandeltocht. Met zorg zijn er geheel nieuwe wandelroutes uitgezet over afstanden van 7, 11, 15, 21 en 26 kilometer.

Er zijn diverse controleposten ingericht waar men tegen redelijke prijzen de inwendige mens kan versterken en de dorst kan lessen. Toiletgelegenheid is niet op alle plaatsen aanwezig.

De routes zullen van start gaan vanuit café-zaal Bergerac (sporthal), Schaapsweg 24 te St. Odiliënberg waar vanaf 8.00 uur tot 14.00 uur gestart kan worden. Vanuit Bergerac zullen alle afstanden richting het Munnichsbos gaan, waar de eerste splitsing plaatsvindt. Daar gaat de 7 en 11 kilometer rechtdoor richting Aerwinkel en de 15, 21 en 26 kilometer rechtsaf richting Haaren (Duitsland).

De 7 en 11 kilometer lopen door het mooie Munnichsbos. Aan de achterkant van zwembad Posterbos splitsen ze zich De 7 kilometer gaat via de Aerwinkel en Bergerbos terug. De 11 kilometer gaat via Posterbos door naar Posterholt. Na de rustpauze in het KA-Huis gaat de route via ‘t Reutje en Bergerbos terug naar het startlokaal.

De routes over 15, 21 en 26 kilometer lopen door de Sluffert naar de bossen van de Annendaal waar een mobiele rustplaats is (geen toilet aanwezig). Vervolgens gaat de 15 kilometer naar de rustplaats KA Huis in Posterholt.

De 21 en 26 kilomter gaan na de mobiele rust door de Echterbossen richting Haaren (Duitsland) waar een rustplaats is ingericht. Na de rust is een splitsing waar de 26 kilometer een lus maakt en via de achterste Vorst weer samenkomt met de 21 kilometer en beide routes aansluiten bij de 15 kilometer om gezamenlijk naar het volgende rustpunt - het KA-Huis in Posterholt, te gaan.   

Inschrijfgeld: conform richtlijnen van de FLOW ontvangt u hiervoor de clubstempel. Om aan dit wandelevenement deel te nemen hoeft men niet lid te zijn van een vereniging en/of wandelbond. Wandelboekjes worden afgestempeld. De IVV-waarderingstempel is aanwezig (vanaf 7 kilometer).

Samen met u willen wij er weer een gezellige en sportieve happening van maken en laten wij hopen dat de weergoden er ook zo over denken.Denk aan de coronapas. Inlichtingen: 06-22 96 2377.

(Foto: Unsplash)

Gepubliceerd: 11 OKT 2021 - 22:43