20 oktober: Opening Alzheimer Café Roerdalen

20 oktober: Opening Alzheimer Café Roerdalen

Roerdalen krijgt een Alzheimer Café! De opening is op donderdag 20 oktober in Trefcentrum Apollo (Feel Fit Center Roerdalen) in Melick.
Het nieuwe Alzheimer Café Roerdalen biedt hulp en ondersteuning bij dementie. Het is een laagdrempelige bijeenkomst voor iedereen die te maken heeft met dementie en iedereen die hierin is geïnteresseerd. In iedere bijeenkomst wordt een toepasselijk onderwerp besproken. Ook kunnen hierover vragen worden gesteld aan de deskundige. Er is ook ruim gelegenheid om informeel met elkaar in gesprek te gaan.

Op donderdag 20 oktober 2022 wordt het Alzheimer Café Roerdalen feestelijk geopend door burgemeester Monique de Boer-Beerta en wethouder Loes Vestjens van de gemeente Roerdalen. Locatie: LACO-complex Melick, Apollolaan 2, Zaal Trefpunt Apollo.

19.00 uur inloop
19.30 uur Welkom en feestelijke opening Alzheimer Café Roerdalen
19.45 uur Inleiding door psycholoog Kees Spapens
Hij werkte 40 jaar met ouderen met dementie en kent ook, als zoon van een vader met dementie, uit eigen ervaring problemen die de naasten tegen kunnen komen. Hij gaat
graag met bezoekers het gesprek aan om samen te onderzoeken wat een fijne manier is om met dementie het leven verder vorm te geven.
(Kees Spapens, is GZ psycholoog, niet praktiserend en ‘kroegbaas’ van het Alzheimer Café Roermond)
20.15 uur Pauze
20.45 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen; hiervoor zijn tevens de “casemanagers”
Hulp bij Dementie aanwezig.
21.30 uur Afsluiting avond.

De bijeenkomsten van het Alzheimer Café vinden plaats elke derde donderdag van de maand, in 2022 op 17 november en 15 december aanvang telkens om 19.30 uur; Inloop vanaf 19.00 uur. Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met onze coördinator de heer Björn Maessen; e-mail: bjorn.maessen@hulpbijdementie.nl 

Gepubliceerd: 29 SEP 2022 - 12:22
Laatste update: 07 OKT 2022 - 14:14