ZO 23 JUN 2024 • 14:00 uur
Herkenbosch • Parkeerplaats Kasteel Daelenbroeck

Wandeling langs De Roer VVV-gidsenteam Roerdalen

Op zondag 23 juni organiseert het VVV-gidsenteam Roerdalen een boeiende wandeling langs de Roer. Geniet van een ontspannen tocht en ontdek de invloed van deze prachtige rivier op het landschap en de omliggende dorpen.

De Reis van de Roer De Roer ontspringt in de Belgische Hoge Venen en stroomt door Duitsland voordat ze ons land bereikt bij Vlodrop. Terwijl de rivier in Duitsland vaak gekanaliseerd is, meandert ze vrij door het Nederlandse landschap, langsde dorpen Vlodrop, Herkenbosch, Sint Odiliënberg en Melick, om uiteindelijk uit te monden in de Maas bij Roermond. Historische Impact De Roer heeft door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld in dit gebied.

Onder leiding van de VVV-gids ontdek je interessante details en krijg je inzicht in dingen die je anders misschien zou missen. Wandel mee en laat je verrassen door de schoonheid en geschiedenis van de Roer. Aanvullende informatie Wandeling langs de Roer Start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Kasteel Daelenbroeck, kasteellaan 2, 6075 EZ Herkenbosch. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Reserveren is verplicht.  Maximaal 20 deelnemers

Organisatie: Hart van Limburg

Website: https://www.hartvanlimburg.nl/nl/evenement/vvv-wandeling-herkenbosch-langs-de-roer 

Gepubliceerd op: 14 MEI 2024