DO 30 MEI 2024 • 20:00 uur
Posterholt • De Beuk

Ton Engels en Eric Coenen Altied Sjerp

Top dialectmuziek met Ton Engels en Eric Coenen

Op donderdag 30 mei organiseert Altied Sjerp in het dorpshuis in Posterholt een avondje vol dialect muziek met Ton Engels en Eric Coenen.

FOTO: Persfoto Ton Engels

Ton Engels is al sinds de jaren tachtig bekend als voorman van de virtuozenband Blowbeat, waarmee hij in de laatste twee decennia van de vorige eeuw grote successen boekte, in binnen- en buitenland. De zanger/gitarist kent echter ook een totaal ander muzikaal leven. Dat van de Limburger die zijn leven bezingt in het dialect waarmee hij is opgegroeid in zijn geboortedorp Helden Panningen. De afgelopen jaren heeft hij reeds een aantal bijzondere albums in zijn streektaal op zijn naam geschreven. Gewapend met gitaar en gesteund door bassist Eric Coenen brengt hij deze muziek het liefst dicht bij de mensen. Ton Engels staat ook bekend als: Ton E. – Blowbeat – Mister Inglish…….. Van jongs af aan gefascineerd door typische singer-songwriters als Randy Newman, Tom Waits, Joni Mitchell, Bob Dylan, Neil Young. Maar ook door de andere kant van het spectrum; daar, waar nog opzichtiger de muzikale uithoeken opgezocht werden: Beatles, Frank Zappa, Little Feat, King Crimson, Steely Dan, Peter Gabriel. Bassist Eric Coenen speelt onder meer met Gé Reinders, Margriet Eshuijs, Ilse DeLange en in de eerder genoemde band van Ton Engels: Blowbeat. Hij werkt daarnaast als docent aan de Rockacademie in Tilburg.

De zaal is open om 19.00 uur en om 20.00 uur start het programma. De zaal is zoals altijd weer ingericht in de stijl van de jaren 60 en ziet er intiem en gezellig uit en sluit helemaal aan bij het programma met als doelstelling om naar muziek te luisteren en ervan te genieten. Voor meer info, zie de website van Altied Sjerp: www.altiedsjerp.nl. Wij zien u graag op 30 mei. Koop tijdig uw kaarten. Het kan zomaar snel uitverkocht zijn. Kaarten: 13,00 euro, voorverkoop 15,00 euro aan de kassa. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.altiedsjerp.nl en bij Auto Bustin en eetcafé Liebes in Posterholt.

Gepubliceerd op: 22 MEI 2024