WO 24 APR 2024 • 15:00 uur
Vlodrop • Martk

Opening Markt Vlodrop

Van april tot eind december van het afgelopen jaar hebben we gewerkt aan de Markt, de Grootestraat en een deel van de Kerkstraat. Aannemer Besix Infra Nederland heeft de werkzaamheden voor ons uitgevoerd. Het ontwerp hiervoor hebben we samen met inwoners van Vlodrop en met Plangroep Heggen gemaakt. Inmiddels zijn ook de laatste kleine werkzaamheden klaar. Op woensdag 24 april is er een feestelijke opening. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn!

Tekst: gemeente Roerdalen

Herinrichting

We hebben de Markt en omgeving opnieuw ingericht. De straat maakt een andere bocht over de Markt en er ligt een nieuw riool met een apart stelsel voor regenwater. Verder hebben we de stoepen vernieuwd, parkeerplaatsen aangelegd en groen geplant. De puntjes op de i vormen de nieuwe straatlantaarns, bloembakken, zitbankjes en afvalbakken. Gerard Krekelberg heeft een bijzonder plekje gekregen op de Markt. Op een Cortenstalen wand naast zijn standbeeld staat het eerste couplet van het Limburgs volkslied dat hij schreef. Met dank aan de werkgroep Gerard Krekelberg. Ook het standbeeld van CV de Beerbök heeft een nieuwe plaats gekregen.

Wanneer en waar

We nodigen u uit om de nieuwe Markt samen met ons officieel te openen. Dat doen we op woensdag 24 april vanaf 15.00 uur bij het beeld van Gerard Krekelberg. Bij slecht weer verplaatsen we de bijeenkomst naar Café Bremmers, Markt 12. Inwoners die aan de straten wonen waar we gewerkt hebben, hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

We zien u graag op woensdag 24 april op de Markt! Aanmelden is niet nodig.

Gepubliceerd op: 11 APR 2024