ZO 07 AUG 2022 • 11:00 uur
Montfort • Kasteel Montfort

Historisch genieten op Kasteel Montfort

Op zondag 7 augustus is het historisch genieten op kasteel Montfort, met het zomerfestival.

Tijdens het zomerfestival kunnen niet alleen het kasteel en de kasteeltuin bezocht worden, maar is er ook een leuk programma voor jong en oud.

Kasteel Montfort dateert uit 1260 en was eeuwenlang een van de belangrijkste kastelen van de graven en hertogen van Gelre. Hieraan herinnert een indrukwekkende ruïne, inclusief twee gerestaureerde torens en gerestaureerde kasteelkelders uit de veertiende eeuw.

Tijdens het zomerfestival hebben allereerst leden van de vereniging Levende Geschiedenis Limburg hun kampement opgeslagen op het noordtalud van het kasteel. Daar geven zij in hun historische kledij een kijkje in het dagelijks leven in de middeleeuwen. Variërend van het maken en herstellen van hun kleding, voorbereiden van maaltijden tot onderhoud van wapens. Graag geven ze toelichting aan bezoekers en verzorgen ze demonstraties.  

Interessant zijn ook de rondleidingen die onze gidsen om 12 en 15 uur verzorgen, toegespitst op onze jongere bezoekers. Zij geven een mooi kijkje in het verleden van het kasteel, inclusief een bezoek aan onze gevangeniskerker van meer dan 750 jaar oud.  

Buitengewoon leuk zijn de voorstellingen die poppentheater Plansjet om 13.30 en 15.30 uur verzorgt, met hun prachtige poppen en vrolijke muziek op onder meer de middeleeuwse draailier. In de noordoosttoren staat verder een groot aantal oud-hollandse spellen, waar bezoekers hun behendigheid kunnen tonen. Tenslotte kan nagenoten worden op ons kasteelterras.   

Kasteel Montfort is op zondag 7 augustus geopend van 11 tot 17 uur. De entree bedraagt 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen van 4 t/m 13 jaar.

Organisatie: Stichting Exploitatie Heerlickheit Montfort

Website: https://www.kasteelmontfort.nl 

Gepubliceerd op: 03 AUG 2022