ZO 21 APR 2024 • 09:30 uur
Sint Odiliënberg • Basiliek

Gregoriaanse gezangen in basiliek Sint Odiliënberg

Het “gregoriaans” herenclusterkoor van Roerdalen is zondag 21 april 2024 om 09.30 uur te gast in de basiliek van de H. H. Wiro, Plechelmus en Otgerus in St. Odiliënberg.

De cluster-schola zal de H. Mis opluisteren met de wisselende misgezangen van de vierde zondag van Pasen, met de openingstekst “Misericórdia Dómini” (barmhartigheid van de Heer) aangevuld met de Kyriale gezangen van missa I, credo III en enkele gezangen uit de Paastijd. (Vidi aquam, Victimae pascháli, Regina caeli en het Concórdi laetitia)

De cluster-schola bestaat uit 16 mannen, veelal afkomstig uit Roerdalen, staat onder de inspirerende leiding van Gerard Sars. Twee keer per jaar verzorgt de schola de opluistering van de liturgie in een van de kerken van Roerdalen. Met deze optredens hoopt de schola de belangstelling voor de “rijke en spirituele” gregoriaanse kerkmuziek te stimuleren en een bijdrage te leveren aan de instandhouding hiervan.

Graag nodigen wij geïnteresseerden uit voor deze eredienst en om te luisteren naar de schoonheid van deze oeroude liturgische zang. Daarnaast is het ook bijzonder om te ontdekken hoe naadloos de gezongen teksten aansluiten op de liturgische teksten en rituelen.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Gerard Sars, tel.: 0475-537765, of met Pie Heemels, tel.: 0475-533214.   

Gepubliceerd op: 20 MAA 2024