WO 06 SEP 2023 • 13:30 uur
Melick • Aaj Bieb

Fietsen 45 km Seniorenvereniging Vitaal

Fietsen met Seniorenvereniging Vitaal Melick (45km.)

Op woensdag 6 september maken we een 45-km fietstocht en wel naar de Adolfosee, genoemd naar de eigenaar Dr. Adolf Spies von Büllesheim. De route gaat via Vlodrop – Effeld – langs de Roer richting Adolfosee – Hückelhoven waar een kleine stop is gepland. Vervolgens naar Ratheim – Garsbeck – Wassenberg - - Birgelen – Rosenthal – Rothenbach –Vlodrop weer terug naar Melick. Onderweg is ook een grotere stop gepland voor koffie/thee en Kuche.

Over de Adolfosee: dit meer is net als de grindgaten in Midden-Limburg ontstaan door grindwinning tussen 1960 en 1980. Het meer ligt op een hoogte van 39 meter en is circa 0,307 km2 groot. In het meer zijn 4 bunkers te vinden die tijdens de bouw deel uitmaakte van de Westwall (een Duitse verdedigingslinie van 630 km in de Tweede Wereldoorlog). Ze stonden ten tijde van de bouw nog gewoon in het veld en kunnen nu gezien worden als kleine eilandjes in het meer. Bij mooi weer wordt er rondom het meer veel gefietst en gewandeld.

We starten zoals gewoonlijk om 13:30 uur bij de Aaj Bieb. Iedereen die met ons mee wil fietsen, is van harte welkom. Om mee te fietsen hoef je dus geen lid te zijn van onze Seniorenvereniging. Heb je nog vragen over het fietsen, mail dan naar ons nieuwe mailadres seniorenvitaalmelick@hotmail.com of bel met Dré, tel: 532382 of Henk, tel: 533976.

Website: https://verenigingvanouderenmelick.nl 

Gepubliceerd op: 05 MAA 2023