DI 12 DEC 2023 • 16:00 uur
Sint Odiliënberg • Gemeentehuis

BOA spreekuur 

Staan er vaak auto’s verkeerd geparkeerd in uw straat? Ligt het speeltuintje om de hoek vol met hondenpoep of ziet u steeds meer zwerfafval liggen langs uw wandelroute? Of maken hangjongeren in uw buurt erg veel lawaai? Dan kan een bijzonder opsporingsambtenaar (BOA) u helpen. Wilt u graag een persoonlijk gesprek? Kom dan naar het BOA spreekuur.

Overtredingen en overlast
De BOA’s adviseren of grijpen in bij kleine overtredingen en overlast. Het gaat vooral over leefbaarheid: hoe kunnen we er samen voor zorgen dat Roerdalen voor iedereen een fijne en veilige plek is om te wonen. Ervaart u overlast? Probeer dan eerst zelf het gesprek aan te gaan met degene die dit veroorzaakt. U kunt ook Buurtbemiddeling inschakelen. Kijk hiervoor op www.buurtbemiddeling.nl. Lukt dat niet, dan kunnen de BOA’s samen met u zoeken naar een oplossing. Natuurlijk is een gesprek strikt vertrouwelijk.

BOA of politie?
Voelt u zich onveilig, ziet u een verdachte of dreigende situatie, een inbraak, dumping van drugsafval, of een gevaarlijke verkeerssituatie? Bel dan niet de BOA maar de politie via 0900 88 44. Bij een noodsituatie belt u natuurlijk 112. Op de website van de gemeente Roerdalen vindt u meer informatie over de taken van de BOA en de politie: www.roerdalen.nl/fixi.

Wanneer en waar?
U kunt elke tweede dinsdag van de maand terecht bij het BOA spreekuur. Het volgende spreekuur is op dinsdag 12 december. Een spreekuur is steeds van 16.00 tot 17.00 uur in het gemeentehuis, Schaapsweg 20 in Sint Odiliënberg. Een afspraak maken is niet nodig.

Gepubliceerd op: 25 OKT 2023