DO 20 JUN 2024 • 19:30 uur
Melick • Laco Feel Fit Center

Alzheimer Café Roerdalen 

Het Alzheimer Café Roerdalen is een laagdrempelige bijeenkomst voor iedereen die te maken heeft met dementie en iedereen die hierin is geïnteresseerd en is een betrouwbare en gezellige setting, om elkaar over dementie te spreken. Maandelijks bespreken wij een thema dat te maken heeft met dementie, veelal met hulp van een gastspreker. Ook is bij elke bijeenkomst een casemanager van het team “hulp bij dementie” aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden.

De volgende bijeenkomst is op donderdag 20 juni met als thema: Muziek en dementie.

Muziek is en blijft van belang voor mensen met dementie en hun naasten en mantelzorgers. Muziek kan voor iedereen iets moois en waardevols toevoegen aan de kwaliteit van leven. Denk aan lievelingsmuziek beluisteren, dansen, bewegen, zingen, een instrument bespelen, genieten met gesloten ogen, een concert, de radio, op tv, internet enz. Muziek kan ons ontspannen, activeren, troosten, verblijden en vooral verbinden. We kijken in dit Alzheimer café naar wat wel kan, ondanks de veranderingen die dementie met zich meebrengt. U krijgt info en tips van Liesbeth van der Essen-Cox. Zij is Psychologe, Praktijkondersteuner POH-GGZ en Muziektherapeute. Uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

De bijeenkomsten van Alzheimer Café Roerdalen vinden plaats elke derde donderdag van de maand; Locatie: Laco Feel Fit Center, Apollolaan 2, zaal Trefpunt Apollo. Aanvang om 19.30 uur; inloop vanaf 19.00 uur. Einde rond 21.30 uur. U bent van harte welkom, vrije entree, reserveren is niet nodig. Koffie/thee worden aangeboden door Alzheimer Café Roerdalen.

Wilt u meer informatie over de avonden of maandelijks ons persbericht ontvangen, dan kunt u een mail sturen naar alzheimercafe.roerdalen@alzheimervrijwilligers.nl. Wilt u ons steunen, dan kunt u uw bijdrage boeken op rekening NL13RABO0150425481 t.n.v. Alzheimer Midden-Limburg.

Gepubliceerd op: 05 JUN 2024